måndag 10 januari 2011

Triss i kabukis

Här står min lilla kabukisamling på badrumshyllan och speglar sig. En kabukiborste används till mineralmakeup för att få en ordentlig täckning. En kabuki ska vara tjock och kompakt med täta hår för att få upp tillräckligt med mineraler för att få bättre täckning än med en vanlig buffborste.

Till vänster: Kabuki från ID med naturhår för 385 kr. Denna borste är tät och fin och ger en bra täckning, men aj vad den sticks och rivs! Den är alldeles för rivig för mina känsliga kinder. Min katt däremot äääälskar att bli borstad med den i ansiktet så det är det den används till nu för tiden. Betyg: 2

I mitten: Kabuki i naturhår från budgetmärket Viva la Diva för 110 kr. Den här köpte jag efter att ha fått tips om den av er kära läsare och stort tack för det för jag älskar den! Den ger bra täckning, är lätt att komma åt med även vid näsvingarna och runt ögonen och så är den mjuk och len mot huden. Betyg: 4

Till höger: Kabuki i naturhår från Youngblood för 455 kr. Borsten är mycket tät och kompakt och ger väldigt bra täckning men den fäller hår så in i tusan så efter att jag snurrat runt med den i fejset ser jag helt skäggig ut. När jag tvättar den fäller den förutom mycket hår dessutom ut mycket svart färg. Borsten ger som sagt bra täckning men jag tycker inte att den är värd sitt höga pris med tanke på att den är lite stickig och att den fäller hår som en katt om våren. Betyg: 3


Smilla och ID:s Kabuki - best friends forevah!

9 kommentarer:

 1. Jag har en från Tromborg som jag inte använder alls. Inte nöjd, den känns också stickig. Ska kanske fråga om Cactus vill ta över den? =) Han föredrar annars en vass karda!?

  Jag har en "avklippt" borste, vet inte ens hur jag ska beskriva den. Får lägga upp en bild i bloggen en vacker dag! ;)

  Kram på dig!

  SvaraRadera
 2. Tycker också kabukin från i.d är stickig. Jag har en mindre kabuki från Zuii Organic som är underbart mjuk och fin. Finns säkert i större variant också.

  SvaraRadera
 3. VLD-borsten har jag också. Den är ett riktigt budgetkap!

  SvaraRadera
 4. Malin - Kolla med katten, Smilla älskar också att leka och bita i den! :)

  Rosella - Åh tack för tipset, den ska jag kolla in! :)

  Kerstin - Ja verkligen ett kap! :)

  SvaraRadera
 5. Vad roligt att katten gillar kabukiborsten. Jag håller med om att id borsten är stickig och hemsk.

  SvaraRadera
 6. SminkJante - Ja borsten funkar mer som en gammal rotborste, kanske kan ha den till potatisen med. ;)

  SvaraRadera
 7. Jag har en kabukiborste från The Body Shop som är helt gudomligt mjuk och skön, ger bra täckning och helt klart prisvärd. Min har hållt länge och fäller inte.

  SvaraRadera
 8. åh vad bra att jag hittade tillbaka till din underbara blogg! var nämligen i behov av en kabuikborste å efter att ha läst dina åsikter köpte jag viva la divas, den är ju jättebra! så mjuk å goosig :)

  SvaraRadera
 9. Ellen - Åh den har jag varit inne och gosat med, den är ju len som en kattunge!

  Elin - Visst är den bra, köpte en till syrran med men hennes har börjat fälla men min är fortfarande fin.

  Kram på er!

  SvaraRadera