tisdag 21 december 2010

Trend med klös

Under tiden som jag tog en liten bloggpaus har det dykt upp flera sköna nyheter och trender. Mest spännande tycker jag är trenden med long lasting nagellack som verkligen blivit stor denna höst. Jag är inte mycket för att lacka mina egna naglar - lacken luktar päck och ger mig huvudvärk, sedan sitter lacket inte så länge utan flagar redan efter ett par dagar, så det blir liksom inte mödan värt tycker jag. Men lack som lovar att sitta upp till två - tre veckor gör mig verkligen nyfiken och sugen på att sätta lite färg på klorna!


OPI lanserade sin salongsbehandling OPI Axxium Gel Manicure för ungefär ett år sedan och den blev snabbt en stor succé utomlands. Nu börjar behandlingen poppa upp på fler och fler svenska salonger så det verkar som om den blivit en riktig hit här hemma med. Behandlingen går till så att efter en vanlig manikyr med filning, formning och polering penslas en färgad gelé på nageln som sedan får härdas under en uv-lampa. Färgerna som finns att välja på är inte samma nyanser som i det vanliga OPI-sortimentet och långt ifrån lika många. Det går även att få fransk manikyr med gelélacket. Färglagret är skonsamt mot nageln och blir hårt och tåligt mot stötar och slitage och fungerar samtidigt som en förstärkning för nageln. Färgen ska hålla i upp till tre veckor, då går man tillbaka till salongen för att ta bort det med en särskild remover och för att eventuellt lägga på en ny omgång färggelé. En behandling med OPI Axxium Gel Manicure kostar ungefär 600-700 kr beroende på vart man går och för borttagning av lacket får man betala 300-400 kr och då ingår en kortare manikyr.CND:s Shellac bygger på samma princip som OPI:s med en färgad gelé som härdas i UV-lampa och även den lackningen görs på salong. Skillnaden mellan Shellacen och OPI:s lacker verkar vara att Shellacen är lite mer flytande och tunnare i konsistensen än OPI-varianten vilket ska göra att resultatet blir mer naturligt och mer likna en vanlig lackning, fast hårdare och mer hållbar. Precis som OPI:s lack ger Shellacen samtidigt förstärkning till den naturliga nageln. Shellac-behandlingen finns att få i 12 olika färger och motsvarande färg finns i deras vanliga sortiment, så har man tur finns ens favvofärg även som Shellac. Shellacen sliter inte på ens naturliga nagel, är hypoallergen och fri från läbbiga saker som formaldehyd, tolouen och phtalater (därmed inte sagt att den bara innehåller nyttigheter, övriga ingredienser vet jag inget om). Shellacen sitter i upp till två veckor och tas bort genom att man antingen själv hemma doppar fingertopparna i aceton och sedan skrapar bort lacket eller så går man tillbaka till salongen för upplösning. En Shellac-behandling kostar ca. 400 kr och borttagning av lacket på salong kostar ca. 200 och då ingår en kortare manikyr.


Har du provat något av long lasting lackerna? Vad tyckte du? Berätta gärna i kommentarsfältet.

7 kommentarer:

 1. har inte testat men är väldigt nyfiken, speciellt som jag kämpar med att sluta bita på naglarna. det enda som funkar bra är att ha målade naglar, men så fort det börjar flaga så vill man börja pilla. därför verkar det så himla bra att det sitter länge.

  om någon vet någon salong i göteborg som gör de här får ni gärna tipsa!

  SvaraRadera
 2. Tänkte på när du skrev att du får ont i huvudet av nagellack. Har du testat vattenbaserade från Suncoat ex.vis?

  Välkommen tillbaka förresten! Av någon anledning får jag inte upp dina inlägg på Bloglovin förrän efter ca ett dygn. Mystiskt.

  SvaraRadera
 3. Sv: Tack! Ja, det känns lite konstigt utan pappa iår, men man lär sig att leva med det. Gog jul! :)

  SvaraRadera
 4. VÄLKOMMEN tillbaka! Hoppas du har fått vila, mysa och ladda batterierna lite! Jag vet hur det känns! :/
  NJUT av julen, familjen, maten och presenterna! Hörs igen under 2011!

  God Jul och Gott Nytt År!
  Kramar
  Malin

  SvaraRadera
 5. Sara - Ska kolla runt lite ang. salong i gbg! :)

  Rosella - Har inte testat vattenbaserade men är väldigt sugen.

  Malin - Tack raring!

  God jul på er sötisar!

  SvaraRadera
 6. finns det att köpa för privatpersoner så man kan göra själv hemma? vart isf?

  SvaraRadera
 7. Elin - Vad jag vet finns det bara på salong tyvärr :( Är också sugen på att testa själv.
  Kram!

  SvaraRadera