tisdag 28 december 2010

Recension: Dermanords Lip Care Mentha

Nu börjar mitt lippo från Dermanord ta slut så då är det väl hög tid för en recension. Dermanord är ett av mina favoritmärken när det gäller hud- och babyvård. Dermanord är ett svenskt företag som riktat in sig på bra och verksamma produkter med naturligt innehåll och det prisbelönta märket finns nu på allt fler och fler hudsalonger, både i behandlingarna och till försäljning. Inom kort kommer märket att byta namn till "Maria Åkerberg" efter sin grundare och då också få nya fräscha och moderna förpackningar.

Dermanords Lip Care Mentha är ett cerat med naturliga fetter som bland annat ricinolja, bivax, olivolja och sheasmör som inte stör hudens egna fett- och fuktbalans och kan därför inte göra dig "beroende" à la Lypsyl. Lippot är ganska hårt och trögt att smörja på men väl på läppen är det mjukt och lent. För att få en fräsch uppfriskande smak och doft är det tillsatt myntaolja som känns ordentligt kylande på läpparna, dock lite för kylande för min smak. Ingredienserna i ceratet fungerar mest mjukgörande och inte så mycket läkande så har man problem med nariga och irriterade läppar ska man välja något annat, men om man bara är ute efter lite mjukt smörj för läpparna i den kalla vintern funkar det superbra. Min man är väldigt förtjust i lippot och lade själv beslag på det under en lång tid tills jag hittade det bland hans prylar och tog tillbaka det. Den fräscha smaken och den rejäla förpackningen tror jag går hem hos killarna. Av mig får Dermanords Lip Care Mentha en 3:a.

Ingredienser:
Ricinus Communis (Ricinolja), Cera Alba (Bivax) Olea Europea (olivolja extra virgin), Butyrospermum Parkii (Sheasmör), Simmondsia Chinensis (kallpressad Jojobaolja), Copernicia Cerifera (Karnaubavax), Brassica Napus (Rapsolja), Mentha Piperita (Myntaolja) Rosmarinus officinalis (Rosmarin antioxidant).

Betyg: 3
Pris: 95-120 kr
Mängd: 7 ml
Köpa igen? Nej

3 kommentarer:

  1. Synd att den inte var läkande :(

    Har du något bra tips på ett läppbalsam som är både mjukgörande och läkande. Vill testa något nytt, med de egenskaperna!

    SvaraRadera
  2. Åh, vad roligt att se att du är tillbaka!!
    Massor av kramar Gabriela

    SvaraRadera
  3. Carina - Visst har jag det! Decléors nattbalsam Baume Essentiel för ansiktet är suuuuper till nariga läppar, dock ganska dyrt och inget man släpar med i handväskan, men man kan köpa den lilla burken och skopa över lite i en provburk till fickan. Min goda grannes son har problem med nariga läppar och hon hade testat precis allt utan resultat tills hon stötte på Biothermes läppbalsam som var kanon.

    Gabriela - Tack och massor av kramar tillbaka!

    SvaraRadera