onsdag 12 januari 2011

Recension: Clinique Redness Solutions

I höstas började jag använda Cliniques produkter i serien Redness Solutions anpassade för känslig hud. Många hudterapeuter fnyser och rynkar på näsan åt Clinique och hävdar att det är skräp medan flera hudläkare anser att det är ett bra märke. Anledningen till det är väl att hudterapeuter har en förkärlek till naturliga ingredienser och hudläkare gillar mer syntetiska ingredienser framforskade i laboratorium, men det finns ingen forskning som visar att den ena eller den andra varianten av innehåll faktiskt är bättre än den andra för huden. Om jag har förstått rätt så innehåller Clinique både naturliga och syntetiska ingredienser och innan jag började använda dem hade jag lite förutfattade meningar och var lite skeptisk, hudterapeut som jag är, men jag blev verkligen positivt överraskad och mina fördomar fick sig en rejäl knäpp på näsan.


Så här beskriver Clinique produkterna i serien Redness Solutions:
"Produkterna arbetar tillsammans och lugnar huden med extra milda formulas som är fria från oja och är allergitestade och oparfymerade."


Redness Solutions Soothing Cleanser
"Extra mild cremegel som inte är uttorkande. Smälter bort makeup och orenheter. Lugnar synlig rodnad och irritation samtidigt som hudens fuktighetsbalans bevaras. Lugnar med mild exfoliering. Gör huden ren, bekväm och fräsch."

Rengöringen är i en tjockare geléform som inte löddrar och masseras in i huden och sköljs antingen av med ljummet vatten eller torkas av med fuktad bomull eller en kleenex. Rengöringen känns mild, mjuk och skön mot huden och har en fräsch doft. Jag har torr och känslig hud men kinderna känns inte stramande eller irriterade efter att jag sköljt av rengöringen, men den där sköna "aaah-känslan" av att huden är renare, lenare och mjukare än innan tvätt som jag får av min ordinarie rengöring från Dr Brandt infinner sig tyvärr inte, trots det gillar jag den och kan tänka mig att köpa den igen.

Betyg: 4
Pris: 229 kr på Donna Beauty och 245 kr på Kicks
Mängd: 150 ml
Köpa igen? Ja



Redness Solutions Daily Relief Cream
"Extra mild och oljefri fuktighetscreme som direkt lugnar huden och minskar rodnad - till och med hud med rosacea. Lugnar synlig rodnad och irritation. Mjukgör för att lugna obehag. Med tiden förbättras hudens utseende och brustna blodkärl försvinner. Passar hud med rosacea."

Denna krämen gillar jag skarpt! Den är mjuk och skön och ganska tjock i konsistensen men går ändå snabbt in i huden som blir mjuk och len och ordentligt återfuktad. Huden känns dessutom lite skönt uppfluffad och uppstramad och det känns lite som om fina linjer fyllts ut litegrann. Krämen är lite lätt grönfärgad och maskerar röda partier i huden litegrann och ger en jämnare hudton. Doften är jag dock inte så förtjust i. Den tycker jag påminner lite om trälim och målarfärg, jag får i alla fall flashbacks av mellanstadiets träslöjdssal och en båt som jag skulle måla och limma en mast på. Krämen kommer i en glasburk men jag hade hellre sett att den kom i en tub, det blir ju lite mer hygieniskt då. Trots doften och glasburken får krämen ett högt betyg och hamnar absolut på min favvolista för den är kort sagt helt lovely!

Betyg: 4+
Pris: 399 kr på Donna Beauty och 475 kr på Kicks
Mängd: 50 ml
Köpa igen? Ja



Redness Solutions Urgent Relief Cream
"Extra mild, oljefri fuktighetscreme som direkt lugnar upprörd hud. Lugnar snabbt utbrott av rodnad och irritation. Stärker huden mot ytterligare skador från externa irriterande ämnen. Passar väldigt känslig hud."

Denna krämen kommer i en hygienisk tub, dock är korken väldigt smal så den välter hela tiden och ramlar ur mitt badrumsskåp varje gång jag öppnar det... Grrr! Denna krämen gillar jag inte lika mycket som Daily Relief Cream, denna är tunnare i konsistensen men det tar ändå lång tid för den att gå in i huden och jag upplever att jag blir lite svettig under krämen som då börjar glida runt på huden. Denna krämen beskrivs som en akut-kräm som snabbt ska lugna och lindra irriterad hud, denna effekt märkte jag dock inte riktigt av fast min hud var rejält irriterad och röd.

Betyg: 3
Pris: 309 kr på Donna Beauty och 325 kr på Kicks
Mängd: 30 ml
Köpa igen? Nej





I serien Redenss Solutions finns också en primer och ett nytt puder som jag håller på att hårdtesta, recension på dessa produkter kommer senare när jag använd dem ett tag. Jag gillar serien Redness Solutions men saknar två produkter för att serien ska bli komplett. Dels saknar jag ett ansiktsvatten för känslig hy att använda efter rengöringen för att återställa hudens PH-värde och ta bort kalkrester efter avsköljningsvattnet. Och dels saknar jag ett djupverkande serum som lugnar huden på djupet och som stärker kärlen. Ett serum går alltid längre ner i huden än en kräm och kommer därför åt mer djupliggande problem än vad krämerna gör.

Min mamma och min storasyster har båda hudsjukdomen Rosacea som innebär att huden är röd, superkänslig och lätt får finnar och bölder. Båda två har testat en hel del produkter och serier för känslig hud och Rosacea och gick också över till Redness Solutions i höstas och båda är väldigt nöjda och kommer att fortsätta med Clinique.

Clinique Redness Solutions finns att köpa på bland annat Kicks, Åhléns och på Donna Beauty där produkterna är lite billigare än i butik.

11 kommentarer:

  1. Vad roligt att det funkar så bra, inte bara på känslig hy utan även rocacea. Annars tycker jag det är svårt med rocacea-kunder, så Clinique Redness ska jag lägga på minnet!
    Kram till dig!

    SvaraRadera
  2. Hej kära du, det finns en Pepp-award att hämta på min blogg! =)

    SvaraRadera
  3. Vilken spännande recension! Kan inte fatta att jag inte sett den förrän nu, dumma rss-läsare!

    Vad roligt att du gillade produkterna. Jag är ju stort Clinique-fan som du vet :) Pudret i serien är jag väldigt nyfiken och dagkrämen låter också intressant!

    SvaraRadera
  4. Malin - Ja den var faktiskt riktigt bra och ett tips till kunder med rosacea. Tack för den fina Pepp-awarden! Du anar inte vad glad jag blev, är inne i en liten svacka igen så det här var en fin liten boost! Stor kram till dig!

    Kerstin - Japp jag gillar dem verkligen och blev som sagt positivt överraskad.

    SvaraRadera
  5. Bara energi-boosta, Emma! Ta hand om dig, njut av det lilla dagsljuset som erbjuds och boosta C-vitamin ;) Puss och kram till dig!

    SvaraRadera
  6. Hej Emma, har en fråga som inte rör det här inlägget ... Det gäller min kabukiborste från Id som snart är 1 år. Jag har visserligen slarvat lite med tvättningen men jag visste inte att de fäller värre än en katt på våren. Massor med småhår trillar varje gång jag använder den och jag får verkligen sopa av mig efteråt. Dessutom är stråna lite krokiga och fula, som ett slitet hår. Har jag använt den fel och borstat för hårt?

    Hoppas du mår fint annars.
    Kram Mia

    SvaraRadera
  7. Vilken fin recension! Jag har förstått att du gillar Clinique och jag blir alltid lite nyfiken så fort du skriver om produkterna.
    Spännande!

    SvaraRadera
  8. Jag har jàtte torr hy. Fòr nàgra veckor sedan sà gick jag till clinique och kom hem med kràmer fòr òver 2000:-. Dom var jàttebra i bòrjan men fòr ca tvà veckor sen bòrjade jag fà acne! Har knappt haft en finne i hela mitt liv. Jag tànkte inte pà att det kunde vara kràmerna sà jag fortsatte att anvànda dom. Nu àr min hy helt fòrstòrd med acne och svamp(!)... jag àr helt ròd i ansiktet och àr sà torr att jag flagnar :( inte roligt! Aldrig mer clinique fòr mig!

    SvaraRadera
  9. Sandra - Nej vad tråkigt att höra! Alla är olika och alla reagerar olika på olika märken och preparat. Ett märke som funkar för en funkar inte för en annan, så är det tyvärr. Ofta när man byter märke får man en reaktion i huden som vi hudterapeuter kallar för utslussningsreaktion, huden vaknar till liv och försöker göra sig av med gammalt slagg, allt på en gång vilket gör att man får finnar. Jag är ingen expert på Clinique men med tanke på att du blivit röd och torr låter det som att du kanske fått för starka produkter. Det tråkiga med Clinique är att de säljs på Åhléns och på Kicks av ofta outbildad personal, det bästa är att handla av en hudterapeut som gjort en ordentlig undersökning av huden och ställt en massa frågor. Synd att du känner att huden blivit förstörd och att du förlorade en massa pengar. En kompis till mig fick svamp i ansiktet och fick rådet av en hudläkare att tvätta ansiktet med mjällschampot Fungoral från Apoteket och det funkade superbt. Jag tycker att du ska gå till en hudterapeut som får titta på huden och ge dig produktrekommendationer som passar just dig. Lycka till, hoppas att du får ordning på hyn.
    Kram från Emma

    SvaraRadera
  10. Mia-sötis
    Nej vännen det är inte du som gjort fel, ID-borsten är inte bra alls - den rivs och tappar hår som en katt på våren. Jag kör med en budget-kabuki med syntethår från Viva la Diva som finns på Åhléns. Body Shop har en som är lite dyrare som ska vara bra, också i syntethår och är mjuk som en kattunge.
    Stor kram till dig!

    SvaraRadera