onsdag 11 november 2009

Städa, städa varje freda'...

Att man ska vara noga med att tvätta sina makeup-penslar och andra redskap regelbundet för att undvika bakterietillväxt är de flesta medvetna om. Här kommer lite tips på hur du även håller din makeup ren och fri från smuts och bakterier.

Foundation: Använder du creme-foundation på "burk"/"pot" - ta alltid ur en liten klick foundation med hjälp av en ren spatel, jobba aldrig med svampen eller foundationpenseln direkt i burken. Med pressad puderfoundation räcker det att skrapa av det översta lagret en gång i veckan. Med mineralfoundation i pulverform tvättar du locket du häller ut pulvret i en gång i veckan med tvål och vatten och torkar helt torrt.

Kajal: Vässa efter varje användning och doppa i sprit i 30 sekunder eller lägg i frysen över natten.

Ögonskugga:
Skrapa av översta lagret en gång i veckan. Har du problem med ögoninflammation och vill vara super-hygienisk doppar du aldrig penseln eller applikatorn i skuggan utan skrapar av lite och häller i en annan liten burk som du sedan jobbar med penseln i eller så kan du använda flera penslar - en för varje "dopp".

Maskara:
Bäst är att använda sig av flera borstar; en borste för varje dopp i hylsan och tvätta dem efteråt. Ett litet tips är att spara gamla borstar och återanvända dem istället för att köpa flera nya! Annars kan man lägga maskaran i frysen över natten en gång i veckan. Byt maskara var tredje månad, eller oftare om den börjat lukta. Jag har som regel att byta maskara vid varje årstidsväxling, då blir det en bra intervall.

Läppstift: Skrapa av översta biten och doppa i sprit i 30 sekunder eller lägg i frysen över natten.

9 kommentarer:

 1. så glad jag blir=) tack söt!

  så bra tips!!! kram

  SvaraRadera
 2. Tack själv söt!
  Kram, Emma

  SvaraRadera
 3. Väldigt bra tips! Jag är nog inte så ambitiös med hygienen som man borde, jag tvättar mest mina penslar då och då... *skäms lite*

  SvaraRadera
 4. Kerstin, visst slarvar jag med *skäms*...
  Kramen!

  SvaraRadera
 5. Uscha då, vi hör visst till slarvergänget.:/
  Superbra tips! :) Önskar dig en fin dag.
  / Madeleine och Marie

  SvaraRadera
 6. JAg tvättar mina nästan varje dag...med Yes ;)

  SvaraRadera
 7. Tack för tipsen, det behövs. Jag är en sminkslarver.

  SvaraRadera
 8. Wysteriia: Yes funkar till allt!
  Marikka: Varsågod! Kabuki till er tjänst!

  SvaraRadera