lördag 22 augusti 2009

Fina fingrar


Efter att ha tillbringat dagen med att skruva ihop Ikea-möbler är mina händer i desperat behov av manikyr. Så här brukar jag gå tillväga för att få ordning på tassarna.

1. Sitt med händerna i varmt vatten med en skvätt väldoftande tvål i 3-5 minuter.

2. Peela händerna med vanlig kroppspeeling och skölj sedan av kornen.

3. Torka händerna och massera in nagelbandsremover som mjukar upp nagelbanden och gör det lättare att skjuta tillbaka dem, låt verka 2-3 minuter.

4. Skjut försiktigt tillbaka nagelbanden med hjälp av orangepinne eller hovsticka av gummi, en glasspinne funkar också. Använd inget hårt eller vasst eftersom du då riskerar att skada nagelroten, nageln kan då bli bucklig och vitfläckig när den sedan växer ut.

5. Skrapa försiktigt bort nagelbandsrester från nagelplattan med hjälp av en Cuticle eraser stick/Rubystone, en typ av kristallfil, finns bl.a. från Scratch Nails. Det är viktigt att filen är blöt, annars repas nagelplattan. Borsta bort rester med nagelborste.

6. Forma nageln med nagelfil, fila utifrån och in, annars finns det risk att nageln skivar sig. Fila inte ner sidorna för mycket, då förlorar nageln sitt stöd.

7. Ta bort eventuella "kjolar" under den fria kanten med hjälp av Rubystone-filen, filen förseglar också kanten så den inte trasar upp sig.

8. Droppa en droppe nagelolja på varje nagel och polera med polerfil.

9. Massera in rikligt med handkräm, be gärna din käraste att gojsa in krämen - alltid skönt att få lite massage av någon annan!

10. Trä plastpåsar över händerna och linda en varm vetevärme runt dem, sitt så här i 10-15 minuter. Har du ingen vetevärme så ta ett par varma go'a vantar. Värmen gör att handkrämen får lättare att tränga in i huden.

11. Ta av plastpåsarna och massera in överskottet av handkrämen.

Ta daa! Nya fina mjuka händer!

Naglarna blir så fina av poleringen att jag inte brukar lacka dem efteråt. Om du vill lacka dem, se till att ta bort allt fett från naglarna med remover först, undvik att få remover på nagelbanden.

Mitt bästa handkrämstips ser ni nästa inlägg...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar