måndag 6 september 2010

Doftar punk citron?

Alla som någonsin varit på en punkkonsert kan väl intyga att det inte riktigt luktar tårta där. Mer en doft av öl, läder, svett och lite spya. Men i fortsättningen kan det bli ändring på det eftersom de gamla punkrävarna Sex Pistols nu lanserar en egen parfym med lite fräschare doftnoter som citron och peppar. Formgivningen på förpackningen med skotskrutorna, säkerhetsnålarna, engelska flaggan och en blind och stum drottning Elisabeth känns igen från Sex Pistols klassiska singel "God Save the Queen" från 1977. Visste du förresten att det var Vivienne Westwood som stylade bandet med skotskrutor, säkerhetsnålar, skinnjackor och nitar? Attiraljer som sedan kom att bli synonymt med punken i allmänhet och Sex Pistols i synnerhet.

4 kommentarer:

 1. Jag läste att den skulle vara en pepprig doft med touch av citron? Om de lyckats få till en riktigt autentisk citrondoft, mer stickande än söt, så kan det nog vara en hit.
  Även om det låter helt fel. Det låter tämligen McLaren än Lydon och den förre finns ju inte mer

  SvaraRadera
 2. Det låter inte helt fel faktiskt.. tror det kan bli en trevlig parfym! :)

  SvaraRadera
 3. Cool packaging! Bold graphic design.

  SvaraRadera
 4. Schmut - På kartongen står det "...restless bite of lemon, sharpened and intensified by a defiant black pepper." Citrondoft kan ju bli lite svårt ibland, det doftar lätt rengöringsmedel när citron är inblandat. Men som du säger, får de till den rätta citrondoften kan den absolut bli en hit! Jag skulle hemskt gärna vilja provsniffa lite! Ja jag har svårt att tro att det var Johnny Rotten som kom på idén...

  Honi - Ja jag blev nyfiken i en strut i alla fall!

  Design Traveller - Me like! :)

  SvaraRadera