söndag 4 juli 2010

Recension: Skin Defender Urban Protecting Emulsion SPF 30 Sunsreen från Comfort Zone

I våras skickade söta Hannah som har bloggen Naturligt Snygg över lite grejer till mig som hon fått i olika pressutskick men inte ville ha, bland annat Skin Defender Urban Protecting Emulsion SPF 30 (puh, där höll jag på att vricka tungan!) från Comfort Zone.

Så här skriver Comfort Zone om krämen:

"Comfort zones forsknings laboratorier presenterar Skin defender urban protection emulsion SPF 30 sunscreen som ger ett totalt skydd för alla hudtyper, varje dag mot luftföroreningar och uv-strålar, hudens aktivaste och vanligaste fiende.
Huvudingrediensen i skin defender urban protection emulsion SPF 30 sunscreen är lykopen, den effektivaste antioxidanten som extraheras med hjälp av unika enzymer från tomatens skal. Det unika med lykopen är att det ökar cremens antioxidanteffekt och att den bibehålls på samma höga nivå under en längre tidsperiod.

En säker och innovativ produkt med dokumenterade tester utförda av Universitet i Bologna: Ett urbant test som utvärderade hur lykopen kan bibehålla en cremes antioxidant kraft aktiv när det utsätts i stadsmiljö i olika nivåer av föroreningar under en 12 timmars period.
Skin defender urban protection emulsion SPF 30 sunscreen passar alla hudtyper, den används antingen som ett perfekt makeupunderlag eller över vilken annan dagcreme som helst i comfort zone för att ge skydd mot UV strålar, föroreningar och oxidativa skador som påskyndar hudens åldrande. Huden blir jämn och får en fantastisk lyster."


Jag har använt krämen under hela våren fram till nu när den plötsligt tog slut härom dagen. Problemet med pumpflaskor är ju att man inte märker när de håller på att ta slut, samtidigt hålls ju produkten fräsch och fri från luft och bakterier. Tyvärr lyckades jag slarva bort kartongen med innehållsförteckningen innan jag hade läst den så jag har ingen aning om vad det är för typ av solfilter i krämen, men huden blir lite vit så jag antar att det är någon form av fysikaliskt partikelfilter i den. Enligt Comfort Zone blir huden jämn och får en fantastisk lyster, jag kan hålla med om att hudfärgen jämnas ut och rodnader blir mindre synliga men någon fantastisk lyster ville inte infinna sig.

Krämen känns ganska kladdig och klistrig en bra stund efter att jag smort in den och det var svårt att ha den som makeupunderlag till mineralmakeup, därför blandade jag i stället i mitt mineralpulver direkt i krämen och det fungerade alldeles utmärkt och satt jättebra hela dagen. Jag har inte fått några irritationer av krämen och jag har undgått att bränna mig i vårsolen, men eftersom jag upplevde den som kladdig och klistrig drar det ner betyget och gör att jag inte kommer att köpa den igen.

Skin Defender Urban Protecting Emulsion SPF 30 kostar 645 kr för 30 ml och får betyget 3,5.

7 kommentarer:

 1. Söt blogg:)
  haft en fin dag i solen?

  kika in på min blogg för tävlingar och shoppingtips
  /Shoppaholly

  SvaraRadera
 2. Mycket snygg och informativ blogg! :)

  SvaraRadera
 3. Nicole - Tack! Höll mig i skuggan... Ska genast smurfa in på din blogg, tack för tipset!

  Annakuren - Tack, jättekul att höra!

  Kram på er!

  SvaraRadera
 4. Sv: Munskydd med lite Vademecum i lät som en bra idé :)

  SvaraRadera
 5. Glam o fläsk - Ja visst är den, det måste ju liksom även kännas bra i ansiktet. :)

  SvaraRadera
 6. Andréa - Japp, räddade mig många gånger när jag fick ett par läbbiga fötter rakt upp i fejset! #Pedikyr nej tack! :)

  SvaraRadera