måndag 12 juli 2010

Recept på hemgjorda peelings

Här kommer lite recept på härliga peelings som du kan göra hemma.

Honung- och havrepeeling
2 msk honung
1/2 dl havregryn

Lägg havregrynen i en plastpåse och mosa runt dem. Blanda dem sedan med honungen. Honungen är mjukgörande och läkande för huden och havren peelar milt. Passar särskilt bra till torr och fuktfattig hy.


Anananspeeling
1/2 dl krossade havregryn
1/2 dl mixad färsk ananas

Krossa havregrynen i en plastpåse och blanda sedan med den mixade ananasen. Låt masken sitta i 5 min, massera sedan runt en stund med lätta fingrar. Skölj av med vatten. Ananasen innehåller enzymet bromelin som löser upp "limmet" mellan de döda hudcellerna och gör huden mjuk och len. Passar alla hudtyper utom känslig hy.


Valnötspeeling med honung
1/2 dl krossade havregryn
1 msk honung
1 msk äppelcidervinäger
1 tsk fint malda mandlar
1 tsk fint malda valnötter

Rör ihop allt till en smet och applicera på lätt fuktad hud. Låt peelingen torka lite i cirka 5-10 minuter, massera sedan med cirklande rörelser och lätta fingrar. Skölj av med vatten. Passar grov och fet hud.


Papayapeeling
Mosa en papaya och applicera moset i ansiktet. Låt verka i 10-15 minuter, massera sedan lite med lätta fingrar och skölj sedan av med vatten. Papaya innehåller enzymet papain som löser upp "limmet" mellan de döda hudcellerna och gör huden mjuk och len. Passar alla hudtyper utom känslig hy.


Valnötspeeling med youghurt
1/4 dl naturell youghurt
1/4 fint malda valnötter

Blanda ihop och massera ansiktet, skölj av med vatten. Passar blandhud och fet hud, använd 1 gång i veckan.

2 kommentarer:

  1. Strösocker blandat med olivolja är också kanon, och snabbt och enkelt att slänga ihop. Kan vara en aning för grovt för ett känsligt ansikte, men för lår och rumpa är det super :)

    SvaraRadera
  2. Darling - Ja en omgång med socker- och olivolja på rumpan gör susen! :)

    SvaraRadera