fredag 12 februari 2010

2010 - tigerns år

Nu på söndag är det inte bara Alla hjärtans dag, det är även det kinesiska nyåret vilket innebär att vi går in i tigerns år. Tänkte därför passa på att slå ett slag för den gamla klassikern Tigerbalsam. Receptet på Tigerbalsam har använts i Asien i över 5000 år för att lindra värkande muskler, lindra spänningshuvudvärk, stilla klåda från insektsbett och minska symptomen vid förkylningar. Blandningen av kamfer, mentol och eteriska oljor av kajenput, mint och kryddnejlika ökar blodcirkulationen och ger på så sätt smärtlindring och avslappning i ömmande och stela muskler.

Barn har en ökad känslighet för mentol, kamfer och eteriska oljor, därför ska Tigerbalsam inte användas på barn under åtta år eller av gravida och ammande. Tigerbalsam är mycket starkt och ska inte användas på sår eller om huden är irriterad. Män som använt Tigerbalsam ska tvätta händerna innan de går och kissar... (något som makens lumparkompis kan intyga, hi, hi!)


Muskelvärk
Massera in Tigerbalam på det ömma området 3-4 gånger per dag.

Spänningshuvudvärk
Massera tinningarna och pannan med cirklande rörelser med Tigerbalsam. Upprepa vid behov efter 1 1/2 timme. Använd Tigerbalsam max fyra gånger per dag.

Insektsbett
Smörj bettet 3-4 gånger per dag med Tigerbalsam för att stilla klådan.

Förkylning
Smörj in hals, bröst och rygg med Tigerbalsam 3-4 gånger per dag för att lindra symptomen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar