fredag 18 juni 2010

"Bakom mina solglasögon..."

Solglasögon skyddar inte bara ögonen mot solens UV-strålning utan även den tunna och ömtåliga huden runt ögonen. Solens strålar bryter ner kollagenet och elastinet i huden och gör huden rynkig. Genom att använda solglasögon undviker du också att kisa och undviker på så sätt också att få djupa mimiska rynkor runt ögonen. Så på med brillorna i sommar, ju större desto bättre!

6 kommentarer:

 1. Super snyggt dessutom! Önskar dig en härlig fredag!!
  Kram Gabriela :-)

  SvaraRadera
 2. Jag går inte utan mina brills, hihi! :)

  SvaraRadera
 3. solglajjer är riktigt skönt! men hur vet man egentligen att dom skyddar mot UV strålning?

  SvaraRadera
 4. Gabriela - Kram tebaks! :)

  Makeuponista - Inte jag heller! :)

  Elin - Det brukar sitta ett litet klistermärke som det står UV-skydd på. Köper man solglasögon hos optiker brukar de veta hur bra UV-skyddet är.

  SvaraRadera
 5. Det där med stora solbrilor är faktiskt inte så bra som man kanske tror!! När man har på sig solglasögon så vidgas pupillen (eftersom det blir "mörkt")och om man då har stora solglasögon på sig så reflekteras solen i glaset bakifrån (t.ex när man har ryggen mot solen)och de farliga UV-strålarna studsar rakt in i ögat...med en vidgad pupill dessutom som släpper in strålarna ännu längre in!! Alltså är det viktigt att hitta solglasögon som sluter tätt och inte är "för stora" till ansiktet!!

  SvaraRadera
 6. Emi - Tack för synpunkten! Det har du ju helt rätt i, fast nu för tiden tycker jag att även de riktigt stora brillorna sluter tätt, nästan lite för tätt... mina brillor är stora och sitter jättetätt så de immar igen när det är varmt ute. Puh!

  SvaraRadera