måndag 7 juni 2010

Helen frågar om fransfärgning

Hej!

Hur och var färgar man enklast ögonfransarna? Och vilken färg ska man ta? På salonger, finns det mer nyanser att välja på där än om man gör det hemma själv?

Tack så mycket!

//Helen

....................................................................................

Hej Helen!

Fransarna färgar du enklast på salong, du kan även göra det själv men det är lätt att få in i ögonen då och det svider som attans. Brynen är däremot lättare att fixa själv. Jag har tyvärr lite dålig koll på hem-kiten och vilka färger som brukar ingå, på salonger brukar vi fixa till en egen blandning som passar kunden. Till fransarna är det snyggast att ta svart, passar man bra i kalla toner brukar jag blanda i en liten klick blått, det ger en lite kallare svart ton. Till rödhåriga med ljusa fransar kan det vara snyggt att blanda mörkbrunt och grått för att få en mörkt brun färg istället för svart som till ljusa med lite pigment kan bli lite hårt.

Lycka till!

Hälsningar från Emma, hudterapeut

5 kommentarer:

 1. Sv : Tack så mycket gumman <3

  SvaraRadera
 2. Jag är jättesugen på att färga mina fransar på salong. Måste bara hitta någon i närheten som inte kostar skjortan och verkar bra.

  SvaraRadera
 3. Tina - Testa, det gör stor skillnad! Hoppas du hittar ngn som är billig och bra!

  SvaraRadera
 4. Om det är kris och jag inte har tid att besöka salong brukar jag applicera färg på fransarna med hjälp av en avlagd (rengjord!!) mascaraborste. Men det blir dock inte samma resultat som på en salong!

  SvaraRadera
 5. Malin - Vilken bra idé! Tack för tipset, måste testa! :)

  SvaraRadera