fredag 11 juni 2010

Tzatsiki i magen och gurksaft i fejset

I kväll tänkte jag göra tzatsiki och har redan förberett med att klämma ner några vitlöksklyftor i meze-youghurt så det får gotta till sig till i kväll. Sedan ska jag dela en gurka och kärna ur den med en sked och sedan riva den. Den rivna gurkan låter jag sedan rinna av sig i ett durkslag över en skål. Vattnet från gurkan som rinner ner i skålen är utmärkt för huden så det tar jag tillvara.

Gurksaft går utmärkt att använda i stället för vatten i olika recept för hemgjorda ansiktsmasker och peelingar. Gurksaften är svalkande, lugnande och antiinflammatorisk och passar därför jättebra som ansiktsvatten till alla hudtyper, även känslig hy. Huden känns len, svalkad och lite uppstramad av gurksaften och så doftar den ju så friskt och gott också! Solsvedda axlar mår bra av en kyld gurkmask gjord på en mixad gurka blandad med lite stärkelse (pektin eller havremjöl som inte torkar ut huden) för att få till en tjockare konsistens.

4 kommentarer:

  1. Kerstin - Ja det är riktigt svalkande och skönt med gurksaft i ansiktet. :)

    SvaraRadera
  2. Tack för tipset! :)

    SvaraRadera
  3. Makeuponista - Varsågod raring! :)

    SvaraRadera