lördag 19 juni 2010

Mitt bröllop


Dagens prinsessbröllop får mig att minnas mitt eget bröllop med min egna prins, Tomas. Till skillnad från Victoria och Daniels storslagna och påkostade baluns körde vi en något enklare variant genom att "rymma". Efter att ha varit tillsammans i 9 år och förlovade i 6 av dem gifte vi oss i Svenska kyrkan i Los Christianos på Teneriffa den 24:e oktober 2003. Trots att vi smet i väg ville jag ändå ha med mamma på ett hörn, så strax före vigseln ringde jag upp henne från mobilen och så stod hon hemma i tvättstugan och lyssnade och fällde en liten glädjetår. I stället för att lägga pengarna på en dyr klänning och en stor fest kostade vi på oss en underbar bröllopsresa på Teneriffas lite lugnare och underbart vackra grannö La Gomera.

Bröllopsdagen var varm och jag gjorde i ordning mig inne på en liten toalett i kyrkan. Utanför hörde jag Tomas vanka fram och tillbaka. Innan jag gick ut rev jag av lite toapapper för att kunna torka en eventuell tår. Under vigseln blev det himla varmt i den lilla kyrkan så jag fick badda mig lite i ansiktet med toapapperet. En näsduk i tyg hade dock varit bättre eftersom toapapperet lämnade små flagor efter sig! Efter att vi kysst varandra tittade Tomas på mig och skrattade: "Men Emma, du har ju toapapper i hela ansiktet!"

Dagen var lång och vi hade rest tidigt på morgonen från La Gomera till Teneriffa och vi kom tillbaka sent på kvällen. Vi hade tänkt att vi skulle gå ut och äta på en mysig lite restaurang på kvällen men när vi kom hem till hotellet var vi så trötta så bröllopsmiddagen fick bli varsin yoghurt och champagne på balkongen.

Vår bröllopsdag blev trots toapapper i ansiktet och utebliven middag en av de lyckligaste dagarna i mitt liv. Det viktigaste var ju trots allt vi och vår kärlek!


Jag hade en enkel linneklänning från Massimo Dutti för 750 kr, vita kilklackade espadrillos för 300 kr, ett armband och några hårspännen från Noa Noa. Blomman, en Hibiskus, var alldeles gratis för den plockade jag själv i hotellträdgården på morgonen.Brudsminkningen gick i rosa med den ljusrosa Pearl från Face på ögonlocket, den mörkrosa Glam från MUS i globen och i yttre ögonvrån och som rouge och det lite gammelrosa läppstiftet Only a rose från MUS.

13 kommentarer:

 1. Åh vilken fin historia :) Längtar tills vi ska förnya våra löften eftersom vårt bröllop inte alls blev som planerat. Självklart var det den lyckligaste dagen i mitt liv, för det är ju, precis som du säger, kärleken som är det viktigaste, men en 2 minutersceremoni i rådhuset var inte mitt drömbröllop och jag ser fram emot att få lova min man trohet inför släkt och vänner <3

  SvaraRadera
 2. Åååh, vad romantiskt och dessutom komiskt med toapappret :)) Ser framför mig hur det sitter små bitar som fiskfjäll...
  Ni är så fina tillsammans, så grattis till er båda som funnit varandra <3
  Kram A.

  SvaraRadera
 3. Så himla fint! Mina föräldrar "rymde" till Paris och gifte sig, och jag har alltid tänkt att jag vill göra något liknande när det blir min tur.. :)

  SvaraRadera
 4. Jag tycker det låter som ett alldeles ljuvligt bröllop! Sessans bröllop i all ära, men jag skulle personligen aldrig vilja gifta mig så stort. Ingen större risk såklart, men jag tycker att ditt bröllop låter klart roligare:)

  SvaraRadera
 5. Härligt!! Vilket ljuvligt och roligt minne <3 Så fina och vackra ni var!! Kram Gabriela

  SvaraRadera
 6. Skönhetsjunkie - Hoppas att din dag blir fin och vacker!

  Anonym - Ha, ha! Ja det var verkligen som små fiskfjäll i hela ansiktet, jag såg inte klok ut! :D

  Linnéa - Åh vad romantiskt att rymma till Paris! Det var verkligen jätteskönt att rymma, rekommenderas starkt!

  Emma P - Mitt lilla budgetbröllop var precis som jag ville ha det! :)

  Tikaha - Tack, tack!

  Gabriela - Tack, tack! Ja alla små missöden är nu roliga minnen i stället! :D


  Stooor kram på er sötnosar!

  SvaraRadera
 7. Så fint och så vackra bilder till inlägget!

  SvaraRadera
 8. Vilket härligt romantiskt och personligt bröllop! Inte behöver man ställa till en jättebaluns. Det viktiga är som du säger att få gifta sig med den man älskar och kärleken. Ni är jättefina! Kram Katarina.

  SvaraRadera
 9. vad fin du måste ha varit!
  För mig var det snart 18 år sen jag gifte mig.

  SvaraRadera
 10. Linda - Tackelitack!

  Katarina - Ja det var en fantastisk dag! Tack!

  Glam å Fläsk - Åh, stort 20-årsjubileum snart då!

  Kram på er gullisar! :)

  SvaraRadera
 11. Åh så fint och mysigt det låter!

  SvaraRadera
 12. Kerstin - Ja det var verkligen fint, mysigt och personligt trots att allt var så enkelt! :)

  SvaraRadera