tisdag 16 februari 2010

Recension: Akademiklinikens Pure Antioxidant Crème

Akademikliniken har inte bara plastikkirurger som gillar att fylla upp Lulu Carters läppar på TV, utan också en egen hudvårdsserie. För ett tag sedan använde jag slut på mitt exemplar av Akademiklinikens Pure Antioxidant Crème och här kommer en recension på den.

Så här skriver Akademikliniken själva om krämen:
"- Lättabsorberad fuktcrème
- Bevisat antioxidantskydd
- Passar alla hudtyper, utom fet och aktiv hud


Pure Antioxidant Crème är en idealisk fuktkräm för dag och/eller natt. Den ger huden näring, reducerar fina linjer och är fullproppad med skyddande antioxidanter som E-vitamin, silymarin, emblica samt grönt, rött och vitt te. Sojaprotein jämnar ut hudens struktur och har både en lyftande effekt samt ger huden lyster.


Användning: Applicera morgon och/eller kväll på ansikte och hals. Idealisk såväl under make-up som till natten.

Aktiva ingredienser:

- Glycinesoja (Sojaböna) protein
- Makademia nötolja & Boragefröolja
- Hyaluronsyra

- Gamma Oryzanol (riskliolja)
- Mjölktistel (Silymarin) & Emblica

- Mineraler: magnesium, zink & koppar "

Krämen har en mild fräsch doft, är lätt i konsistensen och ger huden ordentligt med fukt. Den är koncentrerad vilket gör den dryg, en ärtas storlek av krämen räcker gott till ansiktet och halsen. Krämen absorberas snabbt och även om jag blivit varm en stund efter att jag smörjt in mig och sminkat mig börjar den inte glida runt i ansiktet som många andra krämer gör på mig. Jag är jättekänslig i hyn och får ofta reaktioner av hudvårdsprodukter men denna funkade utmärkt utan att irritera min näsa och mina kinder. Jag tyckte mycket om krämen, den var faktiskt en av de bästa och skönaste jag provat, men priset på 720 kr för 50 ml tycker jag tyvärr är alldeles för högt och drar ner betyget. Hade den varit 200 kr lägre i pris hade den fått full poäng och jag hade utan tvekan köpt den igen.

Akademiklinikens Pure Antioxidant Crème får en 4:a

8 kommentarer:

  1. Vilken underbar, sval, kristallerad förpackning! Efter din recension är jag så sugen att prova den här att jag faktiskt kan tänka mig att pynta de 720, även om jag håller med: det är dyrt. Men om en hudterapeut anser att det är "en av de bästa och skönaste jag har provat" så kan det vara värt det!

    SvaraRadera
  2. Jädrars vilket pris! Men jag håller med föregående talare, du har nästan sålt den till mig redan :) Men jag kanske ska göra slut på allt annat jag har redan... :/

    SvaraRadera
  3. 700! du skojar, och 200 kr mindre! Ingen skönhetscrème är värd mer än runt ett par hundringar, det är ju knappast läkemedel. Jag vet en hudläkare/dermatolog som anser att Acos och Cliniderms produkter är något "av de bästa och skönaste" (och nej, hon säljer dem inte). De innehåller oxå hyaluronsyra, glycine soja och andra växtoljor och mineraler, runt 80 procent av all hudvård gör det, oavsett prisklass.

    SvaraRadera
  4. Ekologisk hudvård - Den var verkligen jätteskön, prova du, du blir nog inte besviken.

    Malin - Ha, ha, känner igen mig, det har väl hänt någon gång, hrm, att jag handlat något nytt fast badrumsskåpet redan dignar över.

    Darling - Akademiklinikens produkter är sk. cosmeceutical - hudvård som gränsar till läkemedel och har en dokumenterad effekt. Visst det går absolut att hitta bra och billigare produkter, men den här krämen var faktiskt en av de skönaste jag provat och då har jag provat många...

    Kram på er!
    Emma

    SvaraRadera
  5. Intressant läsning, även om det är lite out of my league prismässigt.

    SvaraRadera
  6. Kerstin - Ja den är ju inte billig direkt...

    SvaraRadera
  7. hej igen, jag tror att du vet likaväl som jag att det inte finns någon verklig skillnad på "cosmeceuticals" eller vanlig kosmetika.
    Enligt Läkemedelsverket, och FDA (amerikanska motsvarigheten), samt EU's Kosmetikdirektiv är "cosmeceuticals" ett begrepp skapat av skönhetsindustrin och saknar juridisk betydelse och anses inte vara en etablerad produktkategori. Varför? Därför att "cosmeceuticals" fortfarande faller under kosmetiklagstiftningen inte läkemedelslagen (det finns liksom inget mittemellan), vilket innebär att att det inte får vara någon skillnad mellan "cosmeceuticals" eller vanlig kosmetika - på något sätt, vare sig innehåll eller effektivitet. Kort sagt, "cosmeceuticals" får inte ha farmakologiska, medicinska effekter på huden, eftersom det då måste klassas som läkemedel.

    Sen är inte ingredienserna i 700kronors-krämen på något sätt unika (men inte dåliga heller). Och när du, eller tillverkarna, säger att effekten är dokumenterad, är den "vetenskapligt" dokumenterad. Eller baserad på 40 frivilliga försökspersoner?

    (Förlåt om det låter ifall jag går för hårt fram, men jag är nyfiken på din åsikt som hudterapeut. För övrigt tycker jag att du gör ett fint jobb med din blogg)

    SvaraRadera
  8. Hej igen Darling!
    Jag skulle nog ändå vilja säga att de cosmeceutical-produkter jag testat faktiskt skilt sig från "vanliga" produkter i effekten på huden. De är inte läkemedel, men det är mer tryck i dem än i konventionella produkter och använder man dem rätt tycker jag att man får en stor förändring i huden till det bättre. Samtidigt kan man verkligen skada huden för alltid om man använder dem fel, så med tanke på det kanske de hör hemma mer i läkemedelsfacket än i kosmetikafacket Det kanske är dags att ändra lagstiftningen och skapa en mittemellangrupp?

    Hur Akademikliniken dokumenterat effekten på sina produkter vet jag inte, så länge produkterna är sköna, effektiva och inte testade på djur så är jag nöjd.

    Självklart ska man inte gladeligen svälja allt som skönhetsindustrin säger, att ställa sig kritisk till och ifrågasätta vad som sägs är oerhört viktigt.

    //Emma

    SvaraRadera