tisdag 9 mars 2010

En fråga från en fnulande SaintBella

Igår fick jag en fråga i kommentarsfältet från söta Isabella som har beautybloggen SaintBella Beauty.

Hej Kabuki!
Nu är det min tur att ställa en fråga tycker jag :) Det gäller lermasker. När de stelnar, slutar inte masken verka då? Sitter med MUS Mud mask i fejjan just nu och den torkade redan efter någon minut bara, så jag fnular lite på det och tänkte att du nog borde veta bäst :)

SaintBella

..................................................................................................

Hej SaintBella!
Vad gäller MUS Mud Mask vågar jag inte riktigt svära på hur just den fungerar, men generellt brukar lermasker fungera så att de ska absorbera överflödigt talg och orenheter från huden och porerna. Bäst brukar de göra det om de får torka lite. När de blir snustorra suger dock leran även åt sig fukt från hyn, så det brukar räcka att lägga en sådan typ av lermask enbart i de fetare områdena i ansiktet, till exempel i T-zonen - panna, näsa och haka, som brukar vara lite fetare. Min favorit-lermask är Kerstin Florians svarta Moor Mud Mask, den jobbar bäst om den får vara lite fuktig så den ska man fukta då och då med lite ansiktsvatten eller vanligt vatten på sprayflaska så den inte torkar, så det är lite olika det där med vad det är för typ av lera och märken och så.

Kram på dig!
/Emma

6 kommentarer:

 1. Aha, på så vis!
  Ja, det där med att den torkar ut känner jag igen. Kanske jag ska lägga en fuktmask efteråt för att balansera upp lite.
  Tack för svaret!

  SvaraRadera
 2. Ja gör det, det kan vara bra!
  Kramen!

  SvaraRadera
 3. en fråga till dig kabuki.. hur blir manhudterapeut? hur långa är utbildningarna? är det något liknande man lir om man vill jobba på spa med behandlingar och så?

  SvaraRadera
 4. Anonym - På SHR - Sveriges Hudterapeuters Riksförbunds hemsida kan du läsa mer om var du kan utbilda dig och de olika utbildningarnas längd, 1-2 år. Som hudterapeut kan man även jobba på spa. Det är ett roligt yrke som jag varmt rekommenderar, man får träffa människor, vara kreativ och ompysslande.

  http://www.shr.nu/index.jsp?t=1

  SvaraRadera
 5. Så det kan vara en bra idè att lägga en lermask när man ligger i badet?
  (Ångan öppnar porerna och masken hinner aldrig torka på grund av all den varma fukten?)

  Kram! (:

  SvaraRadera