torsdag 4 mars 2010

SOS mot svullna ögon

Apropå det senaste inlägget tänkte jag ge lite tips på hur man får ner svullnaden runt ögonen efter lite gråt. Tyvärr hjälper knepen bara mot tillfällig svullnad orsakad av till exempel gråt, alkohol, salt mat eller irritation av smink, mer permanenta påsar och svullnader kräver lite tyngre artilleri.

1. Klassikern med kall gurka är superskön. Skär upp ett par skivor med gurka och placera på ögonen i en kvart. Gurkan ska vara tunt skivad så den verkligen ligger tätt mot ögonlocket. Byt ut skivorna efter hand som de blir varma eller lägg en isblåsa ovanpå för att behålla kylan.

2. Häll is i handfatet och fyll på med kallt vatten. Doppa två bomullsrondeller och krama ur, placera på ögonen i en kvart, blöt dem på nytt när de börjar bli varma. En liten frottéhandduk är också skön att doppa i isvattnet och trycka mot ögonen och ansiktet. Det är också effektivt att blaska isvattnet i ansiktet en stund.

3. Ta för vana att ha några teskedar i kylen. De kalla teskedarna passar perfekt ovanpå svullna ögonlock och kyler skönt i någon minut.

4. Kalla tepåsar är också skönt att vila med i en kvart. Ta gärna grönt te eller kamomillte så får huden även lite nyttigheter.

5. Det ryktas att hemorrojdkräm ska göra susen tack vare sin sammandragande effekt, men det vete tusan om det är så nyttigt att ha det runt ögonen.

6. Hjälper inte dessa knep kan man dölja svullnaden med en ordentligt mörk sotmakeup eller så får man göra en Greta Garbo och gömma sig bakom ordentligt stora solbrillor.


Har du något annat bra knep? Berätta gärna om det i kommentarsfältet!

7 kommentarer:

 1. Så himla BRA tips!!! Din blogg är såå braa :D:D

  SvaraRadera
 2. Juste.. jag lade till dig på min länk lista :) ifall det går bra :) .. jag såg att JAg var på din !! :D TACK så mycket

  SvaraRadera
 3. Att göra ett avkok på nypon och sedan badda med kalla pads är FAB för huden!
  Är man lat använder man nypontepåsar...

  SvaraRadera
 4. Vanessa - Klart du är på min lista, roligt att få vara med på din! Jättekul att höra att du gillar min bloggelogg!

  Bella - Aah, bra tips fullproppat med c-vitamin! Tack, tack!

  SvaraRadera
 5. Haha, hemorrojdkrämen funkar faktiskt som en dröm!!! Det var en av de först tipsen jag fick när jag kom till LA, att köpa Preparation H och ha på morgonen efter sena partykvällar :)

  SvaraRadera
 6. Skönhetsjunkie - En kräm, två användningsområden... :)

  SvaraRadera
 7. Enklast är ju en sådan där mask som man har i kylen och som är fylld med gelé =))

  SvaraRadera