måndag 8 mars 2010

Internationella kvinnodagen


Idag är det Internationella kvinnodagen och idag vill jag passa på rikta lite uppmärksamhet på några starka kvinnor som jag beundrar och inspireras av.

Överst från vänster:

Annie Lennox - Coolast på 80-talet, underbar röst och alltid så jäkla snygg!

Kat von D - Är såå avis på hennes enorma talang, tänk att kunna teckna så som hon! Fast jag skulle inte vilja sitta och jobba i TV i guldbikini...

Lilla My - Påminner mig om att man inte alltid behöver vara så jäkla snäll. Hon finns tatuerad på min högra arm.

Lisa Simpson - Miljövän, djurvän och alltid på de svagas sida. En sann hjälte och förebild!

Annie Liebovitz - En av mina absoluta favoritfotografer, tänk om man hade hennes talang.

Astrid Lindgren - Tycker hon skulle fått Nobelpriset i litteratur, hon skrev underbara berättelser som hjälpt många barn. Pippi används ofta av barnpsykologer som jobbar med barn som förlorat sina föräldrar, precis som Pippi - hennes mamma är i himlen och hennes pappa har lämnat henne för att vara kung i Söderhavet, ändå är hon världens starkaste.

Moder Teresa - Fick Nobels fredspris för sitt arbete med att ta hand om fattiga, sjuka och föräldralösa i Calcutta. Blev saligförklarad av påven efter sin död, 5e september är hennes helgondag.

Kate Winslet - Blev arg när hon upptäckte att hennes ben hade blivit retuscherade till att bli längre och smalare på GQs omslag. Naturlig skönhet och stor talang som propagerar för att man inte behöver vara trådsmal för att vara vacker.

Ellen Degeneres - Kvinnlig humor behövs i världen.

Oprah Winfrey - Har kämpat i motvind i hela sitt liv och är nu en av världens mäktigaste kvinnor, jag skulle gärna vilja tillbringa en dag med henne.

Vad har du för kvinnlig förebild som du inspireras av?

6 kommentarer:

 1. Vilket fint inlägg! Jag borde också ha en Lilly My med mig på armen ibland =)

  SvaraRadera
 2. Hej Kabuki!
  Nu är det min tur att ställa en fråga tycker jag :)
  Det gäller lermasker. När de stelnar, slutar inte masken verka då? Sitter med MUS Mud mask i fejjan just nu och den torkade redan efter någon minut bara, så jag fnular lite på det och tänkte att du nog borde veta bäst :)

  SvaraRadera
 3. Men om jag sett ut som Kat von D hade jag lätt kunnat dra på mig en guldbikini ;) Men nu får man snällt tänka på omvärlden! Men jag gillar henne, hon är POWER!

  SvaraRadera
 4. Malin - Du kan gott ta på dig en guldbikini tycker jag! ;)

  SvaraRadera
 5. Många starka kvinnor där! Jag håller helt med om att Astrid borde ha fått Nobels litteraturpris och jag hoppas fortfarande varje år att det ska gå till henne. Hon har gett så många så mycket genom sina fantastiska böcker.

  SvaraRadera
 6. Tezz - Jag hoppas fortfarande jag med!

  SvaraRadera