söndag 14 mars 2010

En fråga från Robin om glansig hud

Hej!

Det är så här att jag är en kille på 18 år och har haft har en fråga som skulle vara grymt bra om du kunde svara på! Så här lyder den: Efter puberteten/tonåren minskar talgkörtlarnas produktion av sebum? Anledning till min fråga är att jag har glansig hud och vill gärna veta lite om hur man ska få bukt på den och om den försvinner naturligt inom en närliggande framtid!

Hälsningar Robin

................................................................................................

Hej Robin!
Tack för ditt mail, vad roligt att du hittat hit! Ja, du har helt rätt, efter puberteten/tonåren minskar talgproduktionen och det kan hända att din glansighet försvinner inom en snar framtid. Män har dock även senare i livet fetare hud med större porer och högre talgproduktion än vad kvinnor har. Recipe For Men har bra produkter anpassade för manlig lite glansig hud. Du skulle kunna testa deras rengöring Facial Cleanser och fuktkrämen Anti Shine Moisturiser, båda gör huden mattare. Om du vill kan du även lägga till Decéors serum Aromessence Ylang Ylang som balanserar och minskar talgproduktionen, det används under fuktkrämen i så fall.

Recipe For Men hittar du bland annat på lite olika webshops och Decléor finns hos många hudsalonger och spaanläggningar. I Stockholm finns Recipe For Men och Decléor även på NK och Åhléns.

Recipe For Men kan du hitta här:
Grooming
Gents
Eleven

Hoppas att jag kunde vara till någon hjälp, ha det gott och lycka till!

Vänliga hälsningar från Emma!

3 kommentarer:

 1. hej Emma, först som vanligt bra skrivet :)
  tänkte bara säga snabbt att jag länkat till dig som hudterapeut, hoppas det är lungt

  p.s jag har ny adress :) kram

  SvaraRadera
 2. Hurra! En mann som vil bruke hudpleie!

  SvaraRadera
 3. Nicole - Jätteroligt att du vill länka till mig!
  Bra att du sa till om adressbytet, ska genast ändra i min lista!

  Pinch - Jag instämmer, hurra!

  Kram på er!

  SvaraRadera