onsdag 2 juni 2010

Mitt semestersmink

De söta Heartcore-tjejerna Sofia och Therése uppmanar oss andra beautybloggare att visa våra semesternecessärer - vad får följa med på resan? Jag gillar att resa lätt och har alltid som mål att bara ha med handbagage om jag ska flyga, detta mål har jag dock aldrig lyckats nå...

På semestern brukar jag köra en ganska naturell look och tar med mig produkter som passar både dag- och kvällstid.

Dag:
Dagtid nöjer jag mig med min egengjorda Spf-foundation som jag skrev om häromdagen (Spf+mineralfoundation som blandas), ifyllda ögonbryn, maskara och eventuellt lite läppglans i någon nude-färg. Om det är strandliv som gäller så tar jag Spf i ansiktet och på dekolletaget och håller mig i skuggan under ett parasoll (jag är en blekfis och bränner mig superlätt så jag skyr solen likt en vampyr). En stund innan jag ska bada smörjer jag in hela kroppen med Spf och hoppar sedan i plurret.

Kväll:
På kvällen kör jag med mineralfoundation i flytande form, det är lättare att applicera än mineraler i pulverform om man är varm och lite klibbig. Med det sminket jag har med mig kan jag välja mellan två looker - lite mer neutralt med bruna toner till ögonen (använder TriBrow från MUS till både ögonbryn och ögonskugga - sparar plats i sminkväskan) och ett nude-gloss, eller så kör jag med mycket kajal och knallröda läppar. Rouget Blossom från Face passar till båda lookerna.

Från vänster på bilden:
Concealer Touche Éclat från YSL
Gloss Nude från ID
Svart kajal från MUS (lite skymd)
Ögonskuggspensel från ID
Brynpensel från ID
Rougeborse från Duroy
Buffborste till setting powder från ID
Liquid Mineral Foundation från Youngblood
Skin Defender Spf 30 från Comfort Zone
Kabukiborste från Youngblood (värdelös - sticks och tappar hår, måste skaffa en annan!)
Setting powder från Youngblood
Mineralfoundation från Youngblood
Primer till ögonen från Lumene (får ögonskuggan att sitta på plats, hyfsat budgetalternativ)
Rouge Blossom från Face
TriBrow från MUS, funkar både till ögonbrynen och som ögonskugga
Knallrött läppstift Devil från MUS (passar skitbra till min röd-prickiga klänning!)
Knallröd läppenna Russian från MUS
Maskara (här Lash Stiletto, men den ska bytas ut mot något vattenfast alternativ)

Hoppsan! Det blev visst en hel del ändå...

7 kommentarer:

  1. Åh, mineralfoundation i flytande form! Det tror jag vore något för mig. Använder Tikei (pulver, som de flesta kanske vet..) och har haft ID innan - Men tycker att det är lite torrt och jobbigt ibland.. Vet att man kan blanda ut med dagkrämen, men jag är lite lat för det.
    Kollade Youngbloods webbplats men man kan tydligen inte beställa prover (?) Vet du om det finns någon återförsäljare i Sthlm-området eller vet du någon annan flytande mineralfoundation att rekommendera?

    SvaraRadera
  2. Finfin packning! Särskilt Devil ser fantastiskt ut!

    Jag har också tänkt haka på Hertocres utmaning, men tycker att det är lite svårt. Jag brukar nämligen packa ganska olika utifrån vad jag ska göra. Ofta plockar jag ihop lite smink som går att kombinera till några olika looker som matchar kläderna jag har med mig. Produkter med dubbelt användningsområde är också en hit, tex Stila Converible Color som rä både rouge och läppfärg.

    SvaraRadera
  3. Så kul att se vad du packar med! Youndblood har jag faktiskt aldrig provat på.

    SvaraRadera
  4. Karolina - Jag tycker också att mineralfoundation i pulverform kan kännas lite torrt så den flytande gillar jag skarpt. Youngbloods är den enda jag har testat, så jag kan inte uttala mig om de andra märkena. Jag vet tyvärr ingen i Sthlm som säljer Youngblood, men tidigare var det i alla fall samma agentur som hade Youngblood, Murad och Ole Henriksen och salongerna brukade då köpa in alla 3 märkena, så håll utkik efter en salong med Ole H eller Murad så kanske de kan hjälpa dig.

    Kerstin - Devil är finfint! Gillar också produkter med flera användningsområden, är jättesugen på Stilas nya som jag skrev om häromdagen. :)

    Badbomben - Youngbloods mineralfoundation i pulverform är så där tycker jag, innehåller bismuth som kliar. Den flytande är däremot en riktig favorit och kan varm rekommenderas! :)

    Kram på er sötisar!

    SvaraRadera
  5. Vad kul att du ville vara med! Älskar att spana in andras packning. Slänger upp ett nytt inlägg med länk i nästa vecka. Kram

    SvaraRadera
  6. Haha, ja man får alltid med sig mycket mer än man tror! (Och behöver...:P)

    SvaraRadera
  7. Heartcore - Kul idé ni fick! :)

    Sublim - Ja, jag tänker som sagt alltid att jag ska packa lätt men lyckas sällan. Väl på resan använder jag knappt hälften... :)

    SvaraRadera