lördag 5 december 2009

Fråga och svar om Decléor

Hej!
Jag har varit på salong och gjort ansiktsbehandling, hudanalys m.m. På den salongen arbetade man med produkter från Decleor och jag fick rekommenderat vilka produkter jag borde använda för min hudtyp. Då produkterna var ganska dyra köpte jag inget och undrar istället om du vet mer om produkterna och kan rekommendera dom? Skulle du kunna skriva lite om Decleor i din blogg?

Här är produkterna jag fick rekommenderade:
1. Tonyifying lotion
2. Foaming cleanser
3. Micro-smoothing cream
4. Clay and herbal cleansing mask
5. Serum: Aromessence Néroli
6. Day care: Hydral floral Anti-pollution, Moisturising emulsion
7. Night care: Aroma Night, Neroli Essential night balm

Alla dessa produkter står under listan "all skintypes". Hudterapeuten sa att min hud var normal-blandhy. Jag själv upplever min hy som normal, pormaskar på näsan och enstaka problem med finnar. Det går i perioder (ofta vid mens, stress osv.) Jag skulle bli jätteglad om du kunde skriva lite om dessa produkter och kanske berätta vilka som är mest användbara. Tack på förhand!

MVH JuliaHej Julia!

Jag har tidigare jobbat med Decléor både på skolan och på en salong och gillar verkligen deras produkter. Decléor är ett av världens ledande hudvårdsmärken och startade i Paris för cirka 35 år sedan och kombinerar 5000-årig kinesisk läkekonst med modern forskning och teknik. Decléor bygger på att kombinera aromaterapi (eteriska oljor som utvinns ur växter) och fytoterapi (ingredienser från läkeörter och läkeväxter). Aromaterapin finner man i Decléors olika serum – aromessencer, som går djupt ner i huden och påverkar hudcellerna på djupet. Fytoterapin finner man till exempel i cremerna som vårdar hudens yta. Genom att använda ett serum – aromessence, förstärks cremens effekt.

Nu till produkterna du fick rekommenderat.
1. Tonifying Lotion - ett ansiktsvatten som används morgon och kväll efter rengöring för att återfukta och återställa hudens Ph-värde efter tvätten.

2. Foaming Cleanser – en löddrande rengöringsmousse med bland annat lavendel.

3. Micro Smoothing Cream – peeling med korn för att ta bort döda hudceller, används 1-2 ggr/vecka.

4. Clay and herbal cleansing mask – ansiktsmask med lera som absorberar överflödigt talg och med örter som lugnar och stärker huden. Används på orena partier som näsan där du hade lite pormaskar 1-2 ggr/vecka, låt verka 10-15 min. Använd den inte på torrare hudpartier.

5. Serum: Aromessence Néroli – eterisk olja som går djupt ner i huden och som stimulerar cellförnyelsen, stärker huden, stärker kärlen, förebygger pigmentfläckar och förstärker effekten av efterföljande hudcreme. Dutta ut tre droppar i handen och gnugga handflatorna mot varandra bara lite kort, tryck/badda sedan handflatorna mot huden i hela ansiktet.

6. Hydra Floral – dagcreme, innehåller en alg som ”droppmatar” huden med fukt hela dagen, ökar hudens fuktnivå med 44% på 21 dagar.

7. Aroma Night, Neroli Essential night balm – nattbalsam med neroli som lugnar, läker och stärker huden. Perfekt om man har lite småfinnar! Tag endast en ärtas storlek och värm upp mellan händerna, konsistensen blir nu lite mer flytande och lätt att stryka ut över ansiktet. Använd den gärna även på läpparna – bättre läppbalsam finns inte!


Om du känner att du gärna vill använda produkterna du fick rekommenderat men inte har råd att köpa allt på en gång skulle jag råda dig att börja med att köpa Aromessence Neroli och Hydra Floral-cremen. Det är i dessa produkter som det verkliga ”krutet” ligger och du kommer att se och känna skillnad på huden. Använd kombinationen morgon och kväll, se till att rengöringen du använder så länge inte innehåller mineralolja (läs gärna inlägget ”Fakta om mineralolja” som du hittar i arkivet), mineraloljan täpper nämligen till porerna och hindrar aromesencen från att penetrera huden och göra nytta. Nästa steg kan vara att köpa rengöringen, ansiktsvattnet och nattbalsamet och till sist köpa peelingen och masken. Nu till jul brukar Decléor alltid ha en massa bra hudvårdskit med mindre förpackningar i till bra pris, håll utkik efter det!

Ett annat hudvårdsmärke som liknar Decléor lite och som också använder sig av aromessenser som serum är det svenska ekologiska Wise. Wise är lite billigare i pris och finns hos en del salonger. Kolla gärna in Wise hemsida, där hittar du även deras webbutik.

http://www.wisenaturkosmetik.se/page.asp?id=1


Lycka till!
Hälsningar från Emma, hudterapeut

Har du som Kabuki-läsare någon erfarenhet av Decléors eller Wise produkter? Vad tycker du i så fall? Lämna gärna en kommentar!

2 kommentarer:

  1. å det lät väldigt fint :) har testat att göra små snöflingor i lera men det är svårt att få till ett naturligt mönster, ska testa att göra ett par stora kanke går lättare..

    Tack så mycket :) kram

    SvaraRadera
  2. älskar din blogg! jag undrar ..vilket märke gillar du mest? dermalogica eller dermanord eller decleor?

    SvaraRadera