söndag 20 december 2009

Doooiiing! Dagens boktips: Making Faces av Kevyn Aucoin"Ninna ninna ninnanna, ninna ninnna ninnaaa... Dagens boktips: "Making Faces" av Kevyn Aucoin". Boken "Making Faces" av makeupartisten Kevyn Aucoin har i flera år stått längst upp på min önskelista till tomten. Kevyn Aucoin upptäcktes av Vouge och blev en av vår tids mest inflytelserika och trendsättande makeupartister. Boken "Making Faces" skrev han 1999, men jag tycker att den fortfarande är lika aktuell. I boken delar han med sig av sina hemligheter och visar med illustrationer och foton steg-för-steg hur man med olika tekniker får till den perfekta makeupen. Boken innehåller också fantastiska foton på supermodeller och skådespelare som han stylat om till någon annan. Bland annat har han förvandlat Lisa Marie Presley till Marilyn Monroe (se bild ovan), Winona Ryder till Elisabeth Taylor och Hilary Swank till Raquel Welch.

Innan Kevyn Aucoin dog 2002 endast 40 år gammal hann han skriva tre böcker till om skönhet och makeup; Face Forward, All About Makeup och Kevyn Aucoin - A Beautiful Life. Kevyn Aucoin hann också skapa ett eget makeup-märke som vunnit flera priser. Makeupen finns att kika på här.

Om tomten glömmer att packa ner den i säcken i år igen tror jag bestämt att jag köper den själv. Har du förresten några andra tips på bra böcker till oss sminknördar? Lämna gärna ett boktips i kommentersfältet!

8 kommentarer:

 1. Svar Delinda:
  Jippie!!! Jag vann makeup från Lars Wallin! Tack gulle dig!
  Stooor kram!

  SvaraRadera
 2. SVAR: Jaa visst är det synd :( Man blir riktigt ledsen, även fast man inte känner personen i fråga

  SvaraRadera
 3. Tack för tipset om böckerna, det var faktiskt inte så värst dyra heller.
  Jag har nyligen köpt en av Max Söderberg - och det blir nog fler framöver! :)

  SvaraRadera
 4. Den är toppenbra den boken :D

  SvaraRadera
 5. Svar
  Malin - Nej de var inte så dyra så jag köper nog en om inte tomten kommer med ett hårt paket. Ska kolla in Max Söderbergs med.

  Makeuponista - Ja den är super!

  Kram på er sötisar!

  SvaraRadera
 6. Den är kanon! Jag har den..och Nars "Make Up Your Mind" är hur rolig som helst. :-D

  SvaraRadera
 7. Svar Fåfängan:
  Åh, Make up your mind har jag också spanat på!
  Kramis

  SvaraRadera