söndag 6 december 2009

Tutorial - färga ögonbrynen

Ett lätt sätt att se lite piggare ut så här i det grådaskiga vintervädret är att färga ögonbrynen. Här kommer lite tips för att få till ett bra resultat. Är det första gången du färgar är det bra om du gör ett färgtest i armvecket eller bakom örat för att vara säker på att du tål färgen. Det är viktigt att du inte plockat brynen innan, då kommer nämligen väte ner i hårsäckarna och det gör ont som tusan! Vänta därför till efter färgningen med att plocka, då är det dessutom lättare att se vilka strån som ska bort och vilka som ska få vara kvar.


Det här behöver du: Vaselin, väte, dappenglas att blanda färgen i, blöt och torr bomull, pensel till vaselinet, orangepinne, blöta tops och färg förståss.


Börja med att rengöra brynen så att färgen blir jämn. Pensla sedan på vaselin på huden runt hela brynet för att hindra att färgen fastnar på huden.


Tryck ut färgen i glaset, 1 cm brukar räcka. Jag blandar naturbrunt och grått i proportionerna cirka 70-30. Tar man bara brunt blir det väldigt rött så för att få en naturlig färg måste man blanda. Rör ihop färgerna med orangepinnen och droppa sedan i 3 droppar väte. Smidigast tycker jag är att använda creme-väte.


Börja med att applicera färgen på yttre halvan av brynet och sedan den inre halvan. Eftersom den inre delen av brynet är tjockare så blir den lätt jättemörk och som en stor klump om man börjar där. Genom att börja på den smalare delen och sist den tjockare inre halvan blir resultatet mer jämnt. Tryck fast färgen och se till att färgen kommer ända ner till huden.


När du applicerat färgen på hela brynet drar du med en våt tops över och under för att jämna till formen och ta bort färg som hamnat utanför.


När verkningstiden är slut brukar jag skrapa bort lite färg för att kontrollera om det är tillräckligt mörkt eller om det behövs lite mer tid, i så fall lägger jag tillbaka färgen på brynet. När jag är nöjd med färgen skrapar jag av allting med orangepinnen, sedan torkar jag med torr bomull för att få bort resterna. Till sist torkar jag med blöt bomull för att stoppa färgningen och få bort de sista resterna.Före och efter.

12 kommentarer:

 1. Snyggt! Jag är lite manisk med att färga och gör det ungefär varannan vecka!

  SvaraRadera
 2. Tack, tack! Åh det var flitigt minsann!
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Måste bara fråga vad du har på läpparna?

  SvaraRadera
 4. Ett alldeles (hrm, *skäms*) för gammalt läppstift från Clinique i färgen Honey. Älskar det, mjukt och skönt, finns nog inte kvar längre.
  Kram!

  SvaraRadera
 5. Jag låtsas som om jag inte såg det där om gammalt ;) för jag är minsann så himla duktig på att slänga när bästföre-datumen gått ut! *NOT!!*

  SvaraRadera
 6. Snyggt resultat! Jag brukar också färga, men nu var det längesedan. Tack för påminnelsen =)

  SvaraRadera
 7. Så snyggt har inte jag fått till det tidigare, men nu så kan jag ju följa din tutorial så blir det nog mycket bättre resultat :) Tack för det!
  /Marie

  SvaraRadera
 8. Svar
  Malin - man borde nog vara lite bättre på det där med att rensa bland sminket, men är man sminkgalen så har man ju en benägenhet att samla på sig endel och har därför massa burkar och stift som är för gamla men som är nästintill oanvända.

  Kerstin - tack, tack! Färga på bara!

  Marie - lycka till!

  SvaraRadera
 9. Idag hittade jag en SÅ SNYGG ögonskugga från Lancôme och blev alldeles förälskad.. men den kostar nästan 200kr så det får vänta ett tag ;)
  Jag har faktiskt rensat ut en del från mina lådor, men det är ju lika mycket kvar.. Bara för nån månad sen slängde jag en midnattblå ögonskugga från Kanebo.. den var nog 10 år gammal! Använde den inte, men kunde inte skiljas från den.. Sentimental!

  SvaraRadera
 10. Malin, jag förstår precis!
  Kram!

  SvaraRadera
 11. Jättebra tips! Jag brukar också färga brynen hemma, tror jag ska klicka hem Refectocil eftersom det finns så många färger att välja på. Ska bara lista ut vilken blandning som passar mitt röda hår.

  Och så måste jag bara säga att du är himla vacker. Kram!

  SvaraRadera