fredag 18 december 2009

Friday I'm in love!


Under rubriken Friday I'm in love! hittar du mina personliga favoriter som jag inte vill vara utan. Denna fredag älskar jag min silkesspray från Farouk, det gör jag i och för sig alla andra veckans dagar med. Jag har håret på utväxt och för att få lite fason på det sprayar jag det med silkessprayen och går sedan loss på det med plattången. Sprayen med naturligt silke skyddar håret från plattångens värme och gör håret otroligt glansigt, mjukt och lent - nästan lika lent som mina katter Smilla och Mollys lena päls, men bara nästan... Sprayen luktar gott men väldigt starkt och för att undvika hostattack och andnöd brukar jag gå ut i trapphuset eller på balkongen och spraya. Sprayen är ganska dyr men oerhört dryg, endast en liten dusch behövs. Man får dock akta så inte sprayen regnar ner på golvet eftersom det då blir svinhalt, scener från "Bambi på hal is" utspelas då och då hemma...

På översta bilderna ser ni min flaska som är några år gammal, som sagt - dryg som tusan och längst ner är en bild på den nya förpackningen. Hmm, inte lätt att fota katter... det måste vara för att jag hade dem till att posera på diskbänken där de vet att de inte får vara. Ja, så måste det vara... Överst ser ni Smilla och under henne är det Molly som går sin cat walk över spisen och diskbänken.

Brukar du använda plattång och i så fall - brukar du använda någon skyddande produkt typ silkesspray eller silikondroppar?

19 kommentarer:

 1. Jag får liiite dåligt samvete när jag läser ditt inlägg. Jag har inga produkter för att skydda håret när jag plattar det. Till största delen beror det på att mitt hår sällan/aldrig tar skada av nånting jag gör med det! Ok - lite bortskämd! ;)
  Och idag ska håret bli lila! *hehe*

  SvaraRadera
 2. Svar Malin:
  Oj, oj inte så lite bortskämd! Låter underbart att ha sådant hår! Ser fram emot före- och efterbilder på lila hår!

  SvaraRadera
 3. Åh, vilka söta missar! Jag älskar mina silkesdroppar från Farouk, men en spray låter minst sagt smidigt. Fast det är ju det där med Bambi på hal is ;)

  SvaraRadera
 4. Jag har kanske alltid varit ganska snäll mot håret. Förvisso har jag färgat och slingat det väldigt mycket, men alltid varit väldigt sparsam med stylingprodukter, fön eller andra verktyg till håret.

  Uppdatering i håret: "före-bild" finns på bloggen och en bild på förpackningen ;) Håret är avtvättat men blött.. Idag får jag nog föna det torrt så jag kan se resultatet ;)

  SvaraRadera
 5. Kan säga att kombinationen glansspray, nylonstrumpor och brådska inte heller är att leka med. :)

  SvaraRadera
 6. Svar

  Heartcore: Ja sprayen är himla smidig - silket blir jämnt fördelat i ett tunnt lager. Med droppar kan jag känna att det blir lite ojämnt fördelat, fördelen är ju att man inte behöver åka skridskor...

  Malin: Det blev verkligen jättesnyggt!

  Sofia: Ha, ha! Har inte Nils och Måns några halksockar att låna ut till morsan? Eller kanske några sockiplast? Akta svanskotan du!

  Kram på er sötisar!

  SvaraRadera
 7. Tack :) Jag blev riktigt nöjd med färgen!

  SvaraRadera
 8. Svar
  Sminkan: De är mina små gullegrisar!

  SvaraRadera
 9. Jag stylar inte håret alls, men: Vilka underbara katter! Jag önskar mig katter, och ett hus med trädgård att ha dem i i julklapp. Det är inte särskilt sannolikt att tomten halar fram det ur sin säck =)

  SvaraRadera
 10. Svar
  Kerstin - Kattflickorna är mina ögonstenar! Man vet aldrig med den där tomten...

  SvaraRadera
 11. Din Molly ser verkligen exakt ut som min Theo =). Gråa och vita katter är så fina.

  SvaraRadera
 12. Svar Maja
  De kanske är släkt, jag bor ju också i Jönköping! :)

  SvaraRadera
 13. Men gud, PRECIS något sånt stod jag igår och tänkte på att jag saknar! :O Den åker upp på köp-listan, tack för tipset! :D

  SvaraRadera
 14. Svar Maria:
  Kan verkligen rekommendera den!

  SvaraRadera
 15. Är det den här? :)
  http://www.lookfantastic.com/hair/biosilk/biosilk-finish/biosilk-shine-on-finishing-spray.html

  SvaraRadera
 16. Svar Maria
  Japp, den är det! :)

  SvaraRadera
 17. Hej, hittade din blogg idag och har sträckläst :)
  Många bra tips, jag återkommer...
  VIll bara säga att jag använder en produkt med silkesdroppar för hundar (utställningsfreak som jag är) i mitt hår, Chris Christensens Silk-drops, kanonbra!!

  SvaraRadera
 18. Anonym - Kul att du hittade hit och gillar bloggen! Tack för tipset med silkesdropparna! Vov!

  SvaraRadera