söndag 27 december 2009

Lösögonfransar - så här gör du för att lyckas


Med endast ett par dagar kvar av året är det nu dags att börja öva på påklistrandet av lösögonfransar så man fått in den rätta knycken när det väl gäller på själva nyårsafton. Man vill ju liksom gärna slippa det där scenariot med att man svärandes står i badrummet med hoplimmade fingrar och lösfransar som spretar åt alla håll medan pojkvännen/maken står i hallen och trampar otåligt och tjatar om att taxin väntar...

Här kommer en liten guide till ett lyckat resultat, kom ihåg att det krävs lite tålamod och mycket övning!

1. Gör först klar din ögonmakeup, men vänta med maskaran.

2. Mät lösfransarna mot ditt ögonlock för att se om längden på remsan är bra, är den för lång är det bara att klippa av en bit.

3. Böj dina egna fransar med en ögonfranstång så smälter de ihop bättre med fuskfransarna.

4. Snurra lösfransremsorna runt en kajalpenna eller liknande för att få en naturlig böj på dem så formar de sig sedan bättre mot ögonlocket.

5. Måla en svart linje utmed övre fransraden med eyeliner eller kajal för att förhindra att en eventuell glipa mellan den egna fransraden och lösfransraden syns.

6. Tryck ut franslim på en tops och applicera ett ganska tjockt lager lim på lösögonfransremsan. Det är viktigt att det kommer lim på hela remsan och speciellt i ändarna. Låt limmet torka lite innan du sätter fast lösfransarna så fäster de bättre.

7. Tryck fast lösfransarna med hjälp av en tops, en orangepinne eller med handtaget på en pincett (använd inte den vassa sidan, aj, aj, en olycka händer lätt...) så nära dina egna fransar som möjligt för att undvika en glipa. Tryck ordentligt, särskilt i de båda ändarna eftersom det oftast är där de lossnar.

8. När limmet torkat ordentligt kan det eventuellt behövas att bättra på eyelinern för att maskera basen på lösfransarna.

9. Nu är det dags för en omgång eller två med maskaran. Måla dina egna och lösfransarna i ett svep så smälter de ihop fint och lösfransarna får på det sättet även lite mer "stöd".

Använder du individuella lösfransstrån är principen som ovan den samma.

Kom ihåg att ta med dig lim och tops i väskan ifall en lösfransrelaterad nödsituation skulle uppstå!

För att sedan ta av lösfransarna rekommenderar jag inte "plåster-principen", alltså att snabbt rycka av dem, aj, aj, aj! Använd istället din vanliga ögonmakeup-remover eller varmt vatten på en bomullspad och badda en stund för att lösa upp limmet, sedan kan du försiktigt dra loss fransremsan.

Lycka till!

4 kommentarer:

 1. Det här inlägget skulle jag funnit igår ;-) Halkade in här så jag passar på att önska en god fortsättning.

  SvaraRadera
 2. Åh, vad roligt att du halkade in här! God fortsättning till dig med!

  SvaraRadera
 3. Ska gifta mig om några veckor, o detta var PRECIS de tips jag behövde!! TACK!! :p

  SvaraRadera
 4. Zita - Åh stort lycka till på den stora dagen! :)

  SvaraRadera