lördag 27 mars 2010

Recension av hudvård från M Picaut

För ett tag sedan fick jag hem ett paket med produkter från det nya svenska hudvårdsmärket M Picaut Swedish Skincare, nu har jag använt upp nästan allt i flaskorna så nu är jag redo att göra en utvärdering av serien. Produkterna är en anti age-serie som även kan användas av känslig hy och har ett naturligt innehåll. Produkterna har en svag, naturlig och fräsch doft och är helt fria från mineraloljor, parabener, silikoner och sulfater. Bakom märket står vackra Mette Picaut som började att koka ihop egna krämer till sin bebis hemma i köket.

På M Picauts hemsida kan man läsa följande om produkterna:
"M Picaut Anti Age-serie med havtorn-peptider samlar det bästa från olika världar. Dels det senaste inom forskningen om hur huden kan föryngras och dels med naturliga, rena ingredienser odlade med omtanke om vår jord. Huden tar upp mer än hälften av det som smörjs på den. Vår serie, med 95-99 procent ekologiska ingredienser, stöder och stärker hudens naturliga funktioner. Kollagenhalten i huden ökas tack vare peptider i en ovanligt hög dos (3 procent) vilket gör att serien samverkar till att ge en fastare hy med färre linjer och rynkor redan efter två månaders användning. Produkterna är skräddarsydda för att hjälpa hudens egen funktion."


Nourishing Cleanser
Nourishing Cleanser är en tjock rengöringskräm som bland annat innehåller havtornsextrakt, olivolja, solrosolja och ricinolja. Vanligtvis gillar jag inte rengöringar i den här tjocka konsistensen utan föredrar lätta och löddrande rengöringar som ger den där "tvål-och-vatten-känslan", men den här blev jag mycket positivt överraskad av. Jag brukar slösa rejält med den här rengöringen och ta en ordentlig klutt som jag masserar runt i ansiktet en lång stund bara för att få njuta av den mjuka och sköna känslan av den. Rengöringen tvättar ordentligt rent, svider inte i ögonen, lämnar ingen kladdig hinna efter sig och gör huden otroligt mjuk och len. Flaskan är av glas och är mycket fin, men den välter väldigt lätt när man ställer ifrån sig den på handfatskanten och jag är livrädd för att tappa den i vårt hårda klinkersgolv... så ett litet minus där, men med tanke på effekten får rengöringen högsta betyg. (289 kr för 100 ml).

Nourishing Cleanser får en 5:a

..................................................................................

Hydrating Water
Hydrating Water är ett ansiktsvatten på sprayflaska av glas i samma lite vingliga design som rengöringen. Huvudingredienser i ansiktsvattnet är aloe vera och trollhassel. Ansiktsvattnet doftar av aloe veran och är tyvärr lite för starkt för mig. Jag har oerhört känslig hy och aloe veran sätter ordentlig fart på blodcirkulation i mitt ansiktet så jag blir ganska röd av det, men det lägger sig ganska snart. Har man känslig hy och benägenhet för cuperoser ("brustna blodkärl") ska man undvika att öka cirkulationen i ansiktet så är man känslig och får får samma cirkulationsökning som jag ska man nog använda något annat ansiktsvatten. (259 kr för 100 ml).

Hydrating Water får en 3:a

.....................................................................................

Precious Oil

Precious Oil är ett serum som innehåller peptider som ska öka kollagenproduktionen i huden. Andra ingredienser är havornsextrakt, jojobaolja och aprikoskärneolja. Oljan är väldigt mjuk och skön och det känns verkligen som om den gör nytta i huden. Flaskan är i glas och oljan tas upp med hjälp av en pipett. Jag har alltid gillat produkter med pipett, jag känner mig lite som en viktig vetenskapsman när jag står och droppar med dem, men det höga betyget jag gett serumet beror faktiskt på själva oljan. (599 kr för 30 ml).

Precious Oil får en 4:a

.....................................................................................

Skin Perfect Moisturiser
Skin Perfect Moisturiser är en tjock ansiktskräm i pumpflaska av plast. Även krämen innehåller peptider som ska öka kollagenproduktionen i huden och minska förekomsten av rynkor med 45% på två månader. Andra ingredienser är havtornsfröolja, olivolja och aprikoskärnolja. Krämen är otroligt dryg, en ärtas storlek räcker till både ansikte, hals och en bit ner på dekolletaget. På dagarna gillar jag lite lättare och tunnflytande krämer som snabbt går in i huden. Skin Perfect Moisturiser är tjock och det tar en stund innan huden slurpat i sig den så den här krämen föredrar jag att använda som nattkräm istället för som dagkräm, men eftersom den gör huden otroligt mjuk och len får den ett högt betyg av mig. (399 kr för 30 ml).

Skin Perfect Moisturiser får en 4:a

.....................................................................................
Avslutningsvis kan jag säga att jag verkligen gillar produkterna och skulle definitivt köpa dem igen. Produkterna finns hos en del salonger och webshops som Eleven, Hud och Kosmetik och Ekologica.

8 kommentarer:

  1. Vilken välskriven och informativ recension!

    SvaraRadera
  2. Intressant :-) Tack för infon, kram G

    SvaraRadera
  3. Anne - Tack, det vad roligt att höra! Kul att du gillar det!

    Gabriela - Kabuki till eder tjänst! :)

    Kram på er gullisar!

    SvaraRadera
  4. Nourishing cleansern kommer jag att kika på, dock inte till mig själv utan till mamma:) tack för recensionen!

    SvaraRadera
  5. Badbomben - Hoppas hon blir lika nöjd som jag!

    SvaraRadera
  6. Å, kul med recension av denna serie. Har varit nyfiken på den. Intressant det du skriver om att aloe veran sätter fart på cirkulationen, det visste inte jag. Förklarar varför jag fick kraftigt blossande kinder i julas när jag använde mycket aloe vera gel i ansiktet. Märkte dock inget när jag använde RosenSeriens aloe vera-baserade produkter.

    SvaraRadera
  7. Precious Oil låter intressant,tror du att man vågar använda den även om man har fet hy?

    SvaraRadera
  8. Jennyyy - Jag gillade den verkligen. Ja, aloe är cirkulationsökande, jag kan tänka mig att gelén du använt hade ett högre innehåll av ren aloe än Rosenseriens produkter som har aloe i basen.

    Nailtastic - Ja, det tror jag du kan göra. Även fet hud mår ofta bra av olika oljor.

    Kram, kram!
    /Emma

    SvaraRadera