torsdag 19 augusti 2010

Beautiful Blogger Award

Av Carina på bloggen Total Beauty har jag fått denna vackra award - Beautiful Blogger Award. Tack så mycket Carina, jag blev jätteglad! Med awarden gäller det att skriva sju intressanta saker om sig själv, så efter lite funderingar delar jag med mig av följande fakta:

1. Innan jag blev hudterapeut jobbade jag på en reklambyrå, men kände hela tiden att jag saknade mötet med andra människor. När min mamma blev svårt sjuk -02 och låg på sjukhus i ett halvår upptäckte jag att jag förutom det estetiska och skapande även har en vårdande sida. Jag tänkte då att hudterapeut var ett yrke där jag kunde kombinera både det vårdande och det estetiska...

2. ...sagt och gjort så började jag min utbildning till hudterapeut på Elisabethskolan i Göteborg hösten -03 när mamma blivit bra igen.

3. Det roligaste med hudterapeutyrket är att få följa en kund med besvär och se utvecklingen till en bra hy igen. Brudsminkningar är ju också jättekul förstås, att få vara med på ett litet hörn på någons stora dag är fantastiskt roligt.

4. Har varit sjukskriven länge på grund av utbrändhet och magproblem och har precis fått diagnosen kroniskt trötthetssyndrom. Mina läkare tror inte att jag kan komma tillbaka till arbete igen men jag tänker minsann motbevisa dem!

5. Jag har en son som snart fyller två år som ska börja på dagis på måndag. Ångest är bara förnamnet... Min lille pöjk, ska jag lämna bort honom till någon annan på dagarna? Jag som bara vill sitta med honom i knät hela dagarna och nosa honom i håret och i den gosiga nacken. Ja, ja, dags att släppa taget lite, han behöver få se något annat och få leka med andra barn, men helt lätt är den inte...

6. Längtar ständigt till Grekland och kollar öar och stränder på nätet hur ofta som helst. Min man kallar det för att jag porrsurfar eftersom jag blir alldeles till mig över turkost vatten och små vita fyrkantiga hus.

7. Startade bloggen för ett år sedan efter att ha hamnat på lite olika tonårsforum där det bland annat diskuterades smink och hudvård och alla fakta och tips man kunde läsa om var felaktiga, till exempel att man får finnar av chips på grund av att de är friterade i olja och att tandkräm tar bort finnar över natten. Tänkte då att jag ville dra mitt strå till stacken och berätta lite hur man ska sköta om sin hud och ge rätt fakta i ämnet.


Själv vill jag skicka vidare awarden till alla sköna beautybloggers i min lista, men några har redan fått av mig tidigare, så därför väljer jag dessa sju :

1. Skimmerskuggan - hon visar alltid fina eotd:s, nu kan vi med spänning följa hennes upptäckarglädje med Too Faced Naked Eye Kit, fina kombon varje dag! Dessutom lämnar hon alltid så gulliga kommentarer här på Kabuki som värmer i hjärtat och som jag blir så himlans glad för! Tack raring!

2. Fröken Rosa - roligt och lättläst om produktrecensioner och vackra eotd:s.

3. Beleza som betyder vacker, och vackra Tina visar alltid fina fotd:s och testar och smörjer och recenserar både budget och lyx.

4. P'ssion - med passion för smink, behöver jag säga mer?

5. Saint Bella - ung och driftig tjej som bloggar om allt vad skönhet heter.

6. Karin på Vacker och Underbar - Karin ligger bakom det extremt smarta företaget Nailmail som erbjuder prenumeration på nagellack - hur smart som helst!

7. Linda och Mikaela på Maskara - roliga, charmiga och personliga, snygga sminkningar och bra recensioner av budget och lyx.

Keep up the good work girls!


Här är reglerna:
Som awardvinnare ska du kopiera in Awardbilden i din blogg, för att visa att du har fått den!
Tacka och länka tillbaka till den du fick Awarden av!
Ge Awarden vidare till sju andra bloggerskor/bloggare och länka till de!
Skriva sju intressanta saker om dig själv!

15 kommentarer:

 1. Åh tack så mycket!!
  Gäller det att komma på nåt att berätta om sig själv då... ;)

  kram!

  SvaraRadera
 2. Hihi du förtjänar den :)

  Du har med flera av dem, som jag också ville ge Awarden till, men man fick ju bara ge den vidare till 7 personer, synd...

  Tack för den fina infon du delade med dig till oss :)

  Bor du här i Stockholm? Hur kom läkarna fram till att du hade hade kroniskt trötthetssyndrom. Finns det prover att ta, för att se ifall man har det?

  SvaraRadera
 3. Karin - Varsågod fina du!

  Carin - Tack, tack! Jag bor i Jönköping och efter att varit dålig länge, länge träffade jag på en läkare som specialiserat sig på utbrändhet och olika utmattnings- och trötthetssyndrom. Det finns inga prover att ta som kan visa att man har sjukdomen, de enda prover som finns är för att utesluta allt annat som kan ge liknande besvär. Däremot fick jag göra massa fyll-i-tester där man svarar på frågor och så ställde han ungefär tusen frågor och vi pratade och pratade om hur det varit i alla år. I GBG finns Gottfrieskliniken som har vårdavtal med landstinget och man kan eventuellt få komma dit på remiss från läkare även från annat landsting.
  http://www.gottfriesclinic.com/hem.html

  Kram på er!

  SvaraRadera
 4. Carina - Jag glömde ju Stressmottagningen, den ligger i Solna, de ska vara bra har jag hört.

  http://www.stressmottagningen.nu/trotthet.php

  Kram!

  SvaraRadera
 5. Hejsan! Superbra blogg verkligen :).
  Jag skulle behöva lite hjälp och skulle uppskatta sååå mycket om du hade tid att svara. Det är så att min hy har blivit väldigt känslig. Förra året började jag få som "utslag" i ansiktet, jag har aldrig haft problem med finnar utan bara fått lite enstaka som dom flesta andra. Utslagen ser inte riktigt ut som finnar, utan är mer röda med vätska i. Tror att det beror på någon slags inre stress. Under sommaren när jag varit helt ledig har det förvunnit men under 4 dagars festivalande började det komma tillbaka och inte gett sig då jag tentapluggat osv och antagligen känt mig stressad omedvetet samt att mina magproblem antagligen påverkar huden en del. Jag har inte fet hy, mer åt det normala/torra hållet. Just nu använder jag produkter från Dr. Haschuka, tänkte höra om du har tips på produkter/märke som är bra mot känslig hy? Och tips på vad man INTE ska äta.
  Skulle vara så otroligt tacksam för svar då självkänslan verkligen tar stryk över det här och jag vet inte vad jag ska göra..

  SvaraRadera
 6. Hej Emma!
  Roligt att du gillar Kabuki! Som du märkt kan stress verkligen ställa till det i huden. Jag tycker att du ska gå till en hudterapeut som får ta en ordentlig titt på din hud och ge dig produktrekommendationer som passar just dig.

  Hu för magproblem! Det vet jag tyvärr allt om hur det är, magproblem kan också ställa till det för huden och då kan mjölksyrebakterier som Lactiplus hjälpa litegrann.

  Vad gäller mat så finns det inget som tyder på att viss föda gör huden dålig, men det finns mat som huden mår bra av. Läs mer om det här:
  http://kabukibeauty.blogspot.com/2010/03/hudvardsskolan-del-6-skonhet-inifran.html

  Här kan du läsa mer om hur huden påverkas av stress:
  http://kabukibeauty.blogspot.com/2010/02/hudvardsskolan-del-5-sa-paverkas-huden.html

  Lycka till, hoppas att det ordnar sig snart!

  Stor kram från den andra Emma!

  SvaraRadera
 7. Hej,
  I min värld finns det ingenting som heter kroniskt så det är självklart att du kommer tillbaka till jobb oavsett vad läkarna säger.Jag har alltid trott på den kraft vi har inom oss som vi kan använda oss av för att tex. läka ut sjukdomar eller iaf få lindring.

  Jag tror tyvärr inte att du kan få den hjälp du behöver av den vanliga skolmedicinen så om jag får komma med ett tips så är det att du söker dig till något alternativt som du känner kan passa dig. Jag skulle börja hos en homeopat. Jag har sett flera exempel på folk som blivit friska från sjukdomar som läkarna sagt varit kroniska genom att söka sig till alternativmedicinen. Jag önskar att du hittar det som kan hjälpa dig så att du känner dig pigg igen.

  Kram/Katarina

  SvaraRadera
 8. Hej Katarina!
  Jag har alltid haft ett stort intresse för alternativa terapier och har under 20 år redan testat det mesta från homeopater, akupunktur, hypnos, aromaterapi, zonterapi, healing, KBT, olika dieter mm, men inget har hjälpt varken min onda mage eller min trötthet... Men man får inte ge upp, jag söker vidare med ljus och lykta.
  Tack för omtanken!
  Kram från Emma

  SvaraRadera
 9. Tusen tack! Jag blev så himla glad av att läsa dina fina ord! Nu ska jag grunna lite på sju spännande saker, och sedan knåpa ihop ett inlägg... kram!

  SvaraRadera
 10. Kerstin - Varsågod fina du, det ska bli roligt att läsa vad du knåpat ihop! :)

  SvaraRadera
 11. Hej igen Emma.
  Det var tråkigt att höra,fast bra att du söker vidare. Vem vet, kanske är du en av dem som ska komma fram med något nytt inom läkekonsten så att fler kan få hjälp.
  Kram!

  SvaraRadera
 12. Katarina - Ja vem vet. :) Tack än en gång för omtanken!

  SvaraRadera
 13. Tack för både personlig berättelse och superbra länktips! Och du... läkare är fantastiska, men de vet inte allt. Faktiskt. Kör din egen linje och tro på din egen kraft - lycka till!!

  // E

  SvaraRadera
 14. Elena - Tack för fina ord!

  SvaraRadera