måndag 30 augusti 2010

Nina frågar


Hej Kabuki!

Har två frågor:
Nr. 1. Md formalutions Facial Cleanser och Murad Clarifying Cleanser, - läser man om dem låter det som om de vore samma rengöring, samma effekter, samma ingredienser o.s.v. Vilken av dessa tycker du är bäst? Jag har blandhy, ena veckan är huden fin, bara lite plitor, nästa vecka ser jag ut som ett riktigt acne-monster. Har nämligen testat md i 4 veckor, som skulle vara det allra bästa för mig enligt hudteraputen, men jag har snarare bara irriterat min hy, fått mer plitor och blivit väldigt stram där jag är normal i hyn. hade Murad varit ett bättre alternativ?

Nr. 2. Hudvårdsfreak som jag är så älskar jag krämer och vill gärna skämma bort min hy, hade väldigt gärna velat använda ett så kallat " askungeserum" nån gång i veckan (Vitamin och mineral-kick, återfuktande, upplivande åt glåmig hud och anti-age effekt). Har du någon favorit som du tror funkar till min hy? Eller är det inte aktuellt pga av att jag har massa finnar?

Tack på förhand!
Kram Nina

..........................................................................


Hej Nina!

Nu har jag letat runt lite i hjärnan efter ett askungeserum och hittat några alternativ till dig, men först tar vi fråga nummer ett om rengöringen från MD.

När man börjar med AHA-syror, som finns i MD:s rengöring, blir huden ofta sämre till en början. Huden väcks nämligen till liv och vill göra sig av med gammalt skräp som legat och pyrt under ytan, vi hudterapeuter kallar det för utslussningsreaktion. Allt ska ut på en gång och man får då ofta mer finnar till en början, ibland upp till två månader. AHA-syran stimulerar cellnybildnngen och att huden gör sig av med gamla döda hudceller, detta kan göra att huden känns torr och stramande i början, men när de döda hudcellerna fallit av brukar det kännas bättre igen. Jag har tyvärr ingen utbildning på Murad så jag vet inte så mycket om den rengöringen och kan inte säga om den hade varit ett bättre val. Jag tycker att du ska härda ut ett tag till med MD:s rengöring så tror jag att det ska lugna ner sig, MD brukar ge fina resultat enligt min erfarenhet.

Nu till askungeserumet... Det första jag kom att tänka på var Ole Henriksens Re Start Anti Age Serum som innehåller DMAE, ett ämne som även kallas Dödströtta MAmmors Elexir just för att det verkligen stramar upp och piggar upp huden. Serumet innehåller även svartvinbärsolja som är laddat med vitaminer som huden gillar. För bästa effekt ska det användas dagligen under krämen.

Spirulinamasken från Kerstin Florian är fulladdad med mineraler och vitaminer och huden får en helt otrolig lyster, tipsade om den för ett tag sedan bland mina mask-favoriter. Kerstin Florian har också lite roliga ampuller - Rejuvenating vitamin C och Rejuvenating 032 som ger huden fin lyster som kan användas som en kur eller någon gång ibland för att skämma bort huden litegranna. C-vitaminampullerna har jag själv använt både som kur och som enstaka behandling då och då och min hud gillar dem verkligen.

Eftersom du nu har en utslussningsreaktion från AHA-syran ska du inte blanda in fler produkter för tillfället, vänta tills huden lugnat ner sig.

Ha det gott och hoppas att du får ordning på huden snart!

Hälsningar från Emma, hudterapeut


7 kommentarer:

 1. Jag hoppas att jag en dag sitter inne med din kunskap =)

  SvaraRadera
 2. Jag håller med Malin, och tack så mycket för ett jättebra svar Emma! :) / Frågevisa Nina

  SvaraRadera
 3. Malin - Det kommer du med all säkerhet att göra. Lycka till med fortsättningen av studierna!

  Nina - Varsågod, roligt att jag kunde hjälpa till! :)

  SvaraRadera
 4. Hej! Jag kör en frågestund i bloggne ikv, främst om skönhet make-up och mode. Om du är intresserad är det fritt fram att fråga på :D

  SvaraRadera
 5. Hoppas att jag kan behålla min nyfikenhet och hela tiden vilja utvecklas :)

  SvaraRadera
 6. Malin - Det tror jag nog, det händer så mycket nytt sköj hela tiden som man blir nyfiken i en strut på så man kan inte låta bli! :)

  SvaraRadera