söndag 22 augusti 2010

En fråga från en stressad Emma


Hejsan! Superbra blogg verkligen :).

Jag skulle behöva lite hjälp och skulle uppskatta sååå mycket om du hade tid att svara. Det är så att min hy har blivit väldigt känslig. Förra året började jag få som "utslag" i ansiktet, jag har aldrig haft problem med finnar utan bara fått lite enstaka som dom flesta andra. Utslagen ser inte riktigt ut som finnar, utan är mer röda med vätska i. Tror att det beror på någon slags inre stress. Under sommaren när jag varit helt ledig har det försvunnit men under 4 dagars festivalande började det komma tillbaka och inte gett sig då jag tentapluggat osv och antagligen känt mig stressad omedvetet samt att mina magproblem antagligen påverkar huden en del.

Jag har inte fet hy, mer åt det normala/torra hållet. Just nu använder jag produkter från Dr. Haschuka, tänkte höra om du har tips på produkter/märke som är bra mot känslig hy? Och tips på vad man INTE ska äta.

Skulle vara så otroligt tacksam för svar då självkänslan verkligen tar stryk över det här och jag vet inte vad jag ska göra..

...........................................................................

Hej Emma!

Roligt att du gillar Kabuki! Som du märkt kan stress verkligen ställa till det i huden. Jag tycker att du ska gå till en hudterapeut som får ta en ordentlig titt på din hud och ge dig produktrekommendationer som passar just dig.

Hu för magproblem! Det vet jag tyvärr allt om hur det är, magproblem kan också ställa till det för huden och då kan mjölksyrebakterier som Lactiplus hjälpa litegrann.

Vad gäller mat så finns det inget som tyder på att viss föda gör huden dålig, men det finns mat som huden mår bra av. Läs mer om det här i ett tidigare inlägg i min Hudvårdsskola.

Här kan du läsa mer om hur huden påverkas av stress.

Lycka till, hoppas att det ordnar sig snart!

Stor kram från den andra Emma!

6 kommentarer:

 1. Hej :-)
  Håller med dig Emma om att Emma har en toppen blogg!! Det låter lite som perioral dermatit (kan förstås inte veta), viktigt att du träffar en skicklig terapeut som kan hjälpa dig vidare. Det skiljer sig nämligen en hel del hur man behandlar huden vid akne och perioral dermatit. Perioral dermatit anses av vissa vara en undergrupp till rosacea. Insidan är förstås viktig. Lycka till!

  SvaraRadera
 2. Gabriela - Ja jag tänkte också på någon sorts dermatit, tack för din kommentar! :)

  SvaraRadera
 3. Hej! Tycker denna bloggen är superbra och hoppades på att du kan svara på en fråga.
  Jag har mycket finnar och orenheter främst runt hakan och undrar vad sjutton man ska göra om man inte tycker att något man gör hjälper. Jag tar ordentlig hand om min hy men får ändå finnar. Tycker det är jättejobbigt och man mår dåligt av det.
  Tack på förhand!

  SvaraRadera
 4. Sanna - Vad kul att höra att du gillar Kabuki! Jag förstår att det är jobbigt med finnarna. När finnarna sätter sig på hakområdet är det ofta hormonrelaterat. Jag tycker att du ska gå till en hudterapeut och göra en ansiktsbehandling. Hudterapeuten tittar då ordentlig på din hy, gör en portömning och ger dig råd om vilka produkter som passar just din hy och hur du ska sköta din hy.

  Lycka till!

  Hälsningar från Emma

  SvaraRadera
 5. Tack för ett snabbt svar, supergulligt :)!
  Jag har varit inne på dermatit också, men efter att ha läst på lite vet jag inte om det stämmer ändå då perioral dermatit inte är så utspritt i ansiktet vad jag förstått. Jag får utslag även i pannan, hårfästet och ut på kinderna. Men så fort ekonomin tillåter ska jag gå iväg och kolla upp det om det inte blivit bättre :). Tack igen! Kram

  SvaraRadera
 6. Hej igen Emma!
  Ja perioral dermatit sitter bara kring munnen medan "vanlig" dermatit kan sitta lite varstans. Hoppas att det ordnar sig snart! Stort lycka till!
  Kram, kram!
  Emma

  SvaraRadera