onsdag 11 augusti 2010

Recept på hemgjorda masker

Bra och effektiva ansiktsmasker behöver inte kosta skjortan, du kan lätt tillverka egna billiga hemma med ingredienser från kylen och fruktskålen. Här kommer lite recept på egna hemgjorda masker. Tänk på att inte göra så mycket åt gången eftersom de bara håller några dagar i kylskåpet. Rengör huden noga innan du applicerar masken och peela gärna lite försiktigt också. Välj själv om du vill applicera masken direkt eller kyla ner den en stund i kylen, det är riktigt skönt med en kall ansiktsmask om man känner sig lite svullen och mosig.


Enkel äggmask
Vispa upp en äggvita till ett vitt skum och applicera i ansiktet, låt verka i 15 min och skölj sedan av med vatten. Masken är mjukgörande och passar alla hudtyper.


Enkel yoghurtmask
Applicera kall yoghurt i ansiktet och låt verka i 15 min. Passar bra till känslig eller solbränd hud.


Kylande gurkmask
1 dl havregryn
1 gurka
Mixa eller mortla havregrynen till ett fint mjöl. Kärna ur gurkan och mixa den till ett mos. Blanda ihop gurka och havremjöl, ta lite i taget så du får en lagom konsistens. Ställ in i kylen en stund och applicera sedan och låt verka i 15-20 minuter. Masken lugnar och kyler huden och är skön om man bränt sig i solen.


Honung- och yoghurtmask
2 msk honung
2 msk naturell yoghurt
Blanda honungen och yoghurten och applicera i ansiktet, låt verka i 10-15 minuter, skölj sedan av med vatten. Masken är lugnande och fuktgivande och passar alla hudtyper.


Avocadomask
1 avocado
2 msk honung
Mosa avocadon och tillsätt honungen. Applicera i ansiktet och låt verka i 20 minuter, massera in masken en stund innan den tvättas av. Avocadon är rik på mjukgörande och fuktgivande oljor som lätt tas upp av huden. Honung är mjukgörande och lugnande för huden. Masken passar alla hudtyper.


Fuktbomb
1 avocado eller 1/2 banan
1 äggula
2 msk honung
1 tsk olivolja
Mosa avocadon eller bananen och tillsätt de andra ingredienserna. Applicera i ansiktet och låt verka i 20 minuter, massera in masken en stund innan den tvättas av. Masken är en riktig fuktbomb och gör huden mjuk och len och passar alla hudtyper.


Papayamask
6 msk mosad papaya appliceras i ansiktet och låt verka i 10 minuter. Massera in masken en stund innan du sköljer av den. Papaya innehåller ett enzym som löser upp "limmet" mellan de döda hudcellerna och fungerar på så sätt peelande. Papayan är också mjukgörande, passar alla hudtyper utom mycket känslig.


Ananasmask
6 msk mixad färsk ananas appliceras i ansiktet och ska verka i 10 minuter. Massera runt masken en stund innan du sköljer av den. Ananas innehåller enzymet bromelin som löser upp "limmet" mellan de döda hudcellerna och peelar på så sätt huden skonsamt. Passar alla hudtyper utom mycket känslig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar