måndag 2 augusti 2010

Recension: Dr Brandt UV SPF 30

Vädret känns ju mer som höst, men här kommer i alla fall en recension på Dr Brandts UV SPF 30.

Så här säger de själva om produkten:

"Dr Brandt UV SPF 30 är formulerad med dry- touch- teknologi för att ge ett brett spektrumskydd som skyddar dig mot solens skadliga UVA och UVB strålar med en spf på 30 och håller sig dessutom vattenresistent i 80 minuter.

Hjälper till att minska pigmentering orsakad av UV- exponering och förhindrar att huden åldras på grund av solexponering. Snabbabsorberad formula som lämnar huden mjuk och len med en glansfri finish. Hypoallergenisk och parfymfri!


Fördelar:

* Avancerat UVA och UVB skydd
* Hjälper till att förhindra och motverka solskador och förtidigt åldrande hud
* Hypoallergenisk. Pafym och glansfri!
* Absoberas fort med dry- touch- teknologi"

Dr Brandt är en välkänd hudläkare i USA som har ett eget hudvårdsmärke med samma namn och det sägs att flera kändisar, däribland Madonna, brukar konsultera honom och använda hans produkter. Dr Brandt är ett av mina absoluta favoritmärken eftersom man verkligen får snabba resultat av produkterna.

Solskyddet kommer i en hygienisk pumpflaska vilket är bra eftersom det då inte kommer ner smuts, bakterier eller luft i flaskan som kan förstöra krämen, det negativa med pumpflaskor är att man inte får någon förvarning om när krämen håller på att ta slut så risken är att man en solig dag står där utan något solskydd alls.

Jag brukar ta tre pump till ansiktet och sedan lika många till halsen och dekolletaget. Krämen är oparfymerad och doftar inget särskilt, lite målarfärg kanske men inte så det stör. Den går in oerhört fort i huden och det bästa av allt - man blir inte kladdig!!! Faktum är att man blir matt och len i huden efter att man smort in sig. Det värsta jag vet är att känna mig kladdig och klistrig i ansiktet så det här solskyddet är verkligen min favorit. Många solkrämer lovar att de ska vara kladdfria men det här är det enda jag har testat som verkligen håller vad det lovar.

Det funkar bra att sminka sig ovanpå solskyddet utan att det kladdar eller korvar sig som många andra solskydd gör.

Jag har väldigt känslig hud och reagerar ofta med rodnader och knottror på olika produkter, så också när det gäller solskydd, men Dr Brandts solkräm funkar jättebra för min hud. Jag har också väldigt tunn och ljus hy och bränner mig jättelätt bara jag är utomhus en liten stund en solig dag. Jag upplever att solskyddet är stabilt och jag kan vara ute i solen en lång stund utan att bränna mig.

Dr Brandt UV SPF 30 kostar 385 kr för 30 ml, lite dyrt kanske men eftersom solskyddet är skönt och inte kladdar så tycker jag absolut att det är värt pengarna. Solskyddet finns också i en färgad variant. Som ni kanske förstår får Dr Brandt UV SPF 30 ett högt betyg, till och med det allra högsta: 5.

Pris: 385 kr
Mängd: 30 ml
Betyg: 5
Köpa igen: Absolut

Dr Brandt UV SPF 30 finns att köpa bland annat hos Shopping4net.

2 kommentarer:

  1. Den låter ju väldigt bra, men hu så dyrt!

    SvaraRadera
  2. Kerstin - Ja, den är verkligen superbra och eftersom den är så bra tycker jag den är värd sitt pris. Ett bra solskydd får kosta lite, då sparar jag hellre in på ngt annat.

    SvaraRadera