lördag 28 augusti 2010

Recension: Hudvård från Clearly Gone

I slutet av april fick jag ett utskick från Clearly Gone, ett svenskt företag som nyligen börjat tillverka ekologisk hudvård. Grundtanken bakom produkterna är att det ska vara ekologiskt, så få ingredienser som möjligt, de ska ha flera användningsområden och ska därför kunna ersätta många andra produkter. I serien finns en rengöring, en rengöringsduk och en hudolja. Förpackningarna är bra storleksmässigt men ser sååå tråkiga ut, jag får känslan av Konsums gamla budgetserie Blå-Vitt och de ger utseendemässigt inga naturliga och ekologiska signaler, lite synd med tanke på att det är ett bra koncept.


Natural Cleanser
Natural Cleanser är en rengöring som består av endast olivolja och ricinolja och bygger på principen att fett löser fett, denna rengöringsmetod kallas även OCM - Oil Cleansing Method och ska även kunna lösa upp pormaskar på djupet i huden.

Så här skriver Clearly Gone om Natural Cleanser:
"En hudrengöring som rengör med hjälp av ekologisk kallpressad ricinolja och olivolja. Oljorna löser upp smink och smuts samt rengör på djupet utan att belasta huden. Ett mycket bra alternativ till tvål och andra rengöringsprodukter."

Tidigare hade jag bara hört talas om OCM som rengöringsmetod som sades göra underverk för hyn och jag var väldigt nyfiken på att testa men orkade inte blanda till oljorna själv. Så jag blev glatt överraskad när jag såg att Natural Cleanser var en färdigblandad OCM-rengöring. Oljan ska masseras in en stund på torr hud, sedan ska den medföljande ansiktsduken blötas i varmt vatten och läggas på huden en stund för att sedan försiktigt gnida av oljan. Smuts och makeup följer då med oljan och duken och huden blir ren. Utan duken är det näst intill omöjligt att få bort oljan så någon form av handduk till OCM-metoden är ett måste.

Tyvärr visade det sig att denna metod inte passade mig riktigt, jag är väldigt känslig i hyn och den varma duken satte fart på blodcirkulationen och gjorde mig blossande röd. När jag provade att blöta duken med ljummet vatten i stället blev tvättresultatet inte så bra som med varmt vatten. Jag upplever också att oljan är väldigt seg och trög att gnida av huden med duken och det blir då en väldig dragning av huden som inte är så skön. Huden blir dock mjuk och fin efter tvätt men känns inte så där krispigt ren och fräsch som efter en traditionell rengöring.

Några plus med rengöringen är att den löser fet makeup och feta solskyddskrämer väldigt bra och att man blir mjuk och återfuktad i huden vilket gör att man inte behöver använda någon kräm efteråt.

Betyg - 2
Pris - 149 kr för 120 ml
Köpa igen? - Nej

.................................................................................


Natural Cleansing Cloth
Natural Cleansing Cloth är en mjuk duk, likadan som många kallar för mirakeltrasa och använder till städning. Materialet är inte ekologiskt men eftersom man tvättar den och använder den om och om igen är den ganska så miljövänlig ändå.

Så här skriver företaget om Natural Cleansing Cloth:
"En peelingduk som når ner djupt i porerna och tar bort smuts och döda hudceller så att nya fräscha hudceller kommer fram. Kan användas ihop med cleansern eller själv som den är. Materialet är inte ekologiskt men den är väldigt miljövänlig eftersom man kan använda den om och om igen. När den är smutsig så tvättar man bara den."

Duken är jättemjuk och skön och den passar lika bra att använda ihop med traditionella rengöringar så denna kommer jag att fortsätta använda. Jag kan tänka mig att köpa två till så det alltid finns en ren när den använda ligger i tvätten.

Betyg - 5
Pris - 99 kr
Köpa igen? - Ja

....................................................................................


Natural Moisturizer
Natural Moisturizer består av enbart kallpressad jojobaolja och är ett alternativ till traditionell hudkräm och funkar både till ansikte och kropp.

Så här skriver Clearly Gone om Natural Moisturizer:
"En återfuktande produkt som består av ekologisk kallpressad jojobaolja. Används efter rengöring eller när som helst det behövs. Jojobaolja har en struktur som är väldigt lik hudens naturliga skydd. Det gör att den fungerar väldigt bra för att återfukta huden och huden får en chans att återhämta och förnya sig."

Jojobaolja är en av mina favoritprodukter och den har miljoner användningsområden. När jag använder den till ansiktet tycker jag dock att det är skönt att ha den som ett serum med en vanlig ansiktskräm över. Natural Moisturizer använder jag dagligen lite här och var; i ansiktet till natten, som handkräm, på hela kroppen efter duschen, på nagelbanden, på min snart tvåårige son Hampus efter badet och i Hampus hårtoppar som ibland kan bli lite frissiga.

Betyg - 5
Pris - 149 kr för 120 ml
Köpa igen? - Ja

2 kommentarer:

  1. Tror att Natural Cleansing Cloth vore något för min dotters hy. Hon behöver rengöra den extra noga nu, för att hon har fått lite mer problem med finnar/acne. (Tonåring som hon är)

    Är det okey att använda sådan här produkt då, eller sprider hon acnen vidare i ansiktet/axlarna/ryggen om man använder den vid utbrott.

    Hoppas du förstår hur jag menar.

    SvaraRadera
  2. Carina - Nej då det går bra att använda en sådan handduk även vid acneutbrott, men köp ett par stycken och tvätta dem ofta. Biodroga har en jättebra ungdomsserie som heter Puran Formula som jag tycker är jättebra, MDs produkter är också super till acneutbrott. Lycka till!

    SvaraRadera