lördag 15 maj 2010

3 små undergörare

Jag är verkligen ett stort fan av produkter med flera användningsområden, inte minst för att det både sparar pengar för att man slipper köpa flera olika flaskor och burkar och för att det sparar plats i det redan överbelamrade badrumsskåpet. Här kommer mina tre allround-favoriter.

Decléors nattbalsam Aromessence Baume Essentiel funkar förutom som nattkräm även superbra till torra nagelband, småsår, handsprickor, hälsprickor och som läppbalsam är den helt oslagbar. Nattbalsamet passar alla hudtyper och innehåller bland annat neroliolja som är mycket läkande och lugnande för huden. Kostar runt 600 kr för 30 ml på hudvårdssalonger.Klassikern A-creme har funnits i 60 år och funkar som mjukgörare till både ansikte och kropp för både stora och små. A-vitaminet är väldigt läkande för huden och många med olika sorters eksem tycker att de blivit hjälpta av den oansenliga bruna lilla burken med A-creme. Krämen är tjock och lite trög i konsistensen men går snabbt in i huden utan att lämna någon kladdig hinna. Den funkar utmärkt som ansiktskräm, handkräm, fotkräm, mot torra nagelband, mot röda barnrumpor och det är den enda kräm som fått bukt med de torra fläckarna på min 1,5 åriga sons armar. Krämen innehåller samma sorts A-vitamin som dyrare antirynkkrämer men burken på 120 gram kostar endast runt 100 kr på hälsokostbutiken.
Här kan du läsa mer om krämen och även beställa ett gratisprov.Jojobaolja hittar man som ingrediens i många olika sorters hudkrämer på grund av att den binder hudens egen fukt, har mjukgörande egenskaper och stärker hudens skyddsbarriär. Oljan är lite torr i konsistensen och går alldeles utmärkt att använda direkt på huden och går snabbt in utan att göra huden kladdig. Oljan gör huden mjuk och sammetslen och kan användas i stället för dag- och nattkräm eller som en mjukgörande olja under en kräm. Oljan är bra både för torr och för acnebenägen hud och fungerar bra till torra nagelband och torr hud över hela kroppen. Oljan är utmärkt som makeupremover och tar även bort vattenfast maskara.

Jojobaoljan kan också användas i håret. Massera in lite olja i hårtopparna om de är risiga. Om håret är torrt och flygigt kan man ta lite olja i handflatorna och stryka över håret. Oljan passar också bra som en hel hårinpackning.

Till all slags babyvård är jojobaoljan superbra; till badet, till babymassage, till torr babyhud, till skorv i hårbottnen och eftersom den är helt ofarlig att äta och helt doft- och smaklös så kan man också ha den till såriga bröstvårtor om man ammar.

Jojobaolja kan man bland annat hitta i hälsokostaffären.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar