söndag 2 maj 2010

Recension av Dr Brandts Time Arrest Eye Serum

I vintras fick jag ett pressutskick med Dr Brandts senaste ögoncreme Time Arrest Eye Serum och eftersom Dr Brandt är mitt absoluta favvomärke blev jag himlans glad över att få ett ex alldeles gratis! Jag vurmar annars mycket för naturliga och ekologiska ingredienser men är det snabba resultat man är ute efter finns det inget märke som slår Dr Brandts produkter, inte vad jag har hittat i alla fall.

Så här skriver Eleven.se om ögoncremen:
"Formulerad med Dr. Brandt's Age Reversing Platinum Technology för att släta ut kråkfötter och strama upp huden i området kring ögonen. Time arrest eye serum förbättrar hudens struktur och densitet för att ge ett "lyft" intryck.

- Hjälper till att stärka och strama upp huden i området kring ögonen.

- Slätar ut fina linjer och kråkfötter.

- Optimerar hudens fuktupptagningsförmåga för ett långsiktigt skydd mot fuktförlust.
- Hjälper till att hålla huden ung och fräsch.


Age Reversing Platinum Technology är ett avancerat leveranssystem för aktiva ingredienser. Systemet fungerar som hudens egen GPS när det levererar aktiva ingredienser i form av mycket små partiklar in till epidermis djupaste lager."


Oj, oj, en massa fancy-shmancy ord var det här! Ju mer komplicerade ord en säljtext har desto mer brukar jag dra öronen åt mig. Men faktiskt måste jag säga att ögoncremen är riktigt, riktigt bra, ärligt talat den bästa jag provat. Jag är 35 år och har en del torrhetslinjer runt ögonen och lite andra linjer. Som tur var inga riktiga rynkor än men de är väl säkert i antågande... Efter lite mer än två månaders användning tycker jag att linjerna är mindre framträdande, huden är återfuktad och känns mjuk och smidig. Faktiskt tror jag mig se en liten uppstramad effekt också men det kan vara ett önsketänkande...

Konsistensen på ögoncremen är ett mellanting av gelé och kräm och går snabbt in i huden utan att lämna någon hinna efter sig och det går utmärkt att sminka ovanpå den en liten stund efter. Jag har väldigt känslig hud i hela ansiktet, så även runt ögonen och i bland svider ögoncremen lite på mig. Svidet orsakar dock ingen rodnad och försvinner efter en liten stund.

Förpackningen är dock den sämsta jag träffat på. Den är som en stor kloss i samma format som min sons leksaksklossar är i och är onödigt stor och skrymmande för att bara innehålla 15 ml. Pumpdoseringen är också precis värdelös, det räcker gott och väl med en tredjedels till ett halvt pump för att smörja båda ögonen och ut mot tinningarna. Men ända tills flaskan nästan är slut kan man bara pumpa ett helt pump vilket resulterar i att man står där med mer än dubbelt så mycket kräm som man behöver. Detta gör ju att trots att krämen är väldigt dryg blir den ju väldigt oekonomisk. Har man en liten tom burk i test-storlek kan man dock pytsa ner den överblivna mängden kräm där i och använda vid nästa smörjtillfälle.

Krämen är som sagt den bästa ögoncreme jag testat, men ändå inte helt perfekt för att få en 5:a i betyg. I betygsättningen i mina recensioner har jag valt att gå efter effekten på produkten så den urdumma förpackningen och det höga priset bortser jag ifrån och ger Dr Brandts Time Arrest Eye Serum en stark 4:a.

Time Arrest Eye Serum, 15 ml, finns bland annat hos Eleven, Inezza och Accessora och kostar 935 kr. På amerikanska Strawberrynet finns den för 735 kr.

6 kommentarer:

 1. Fy farao, vad dyrt, men den låter spännande ändå =)

  SvaraRadera
 2. Låter toppen! Hade det inte varit för det höga priset hade jag gått och köpt en på en gång. Nu är det väl bara att börja googla efter lägsta pris någonstans, annars får det vara.

  SvaraRadera
 3. I ärlighetens namn, känner du inte att det är svårt att behålla en kritisk hållning när du recenserar gratisprodukter? Det märkte i alla fall jag när jag fick ett gäng produkter vackert hemskickade inför en hårartikel till en tjejtidning. Helt plötsligt kändes ett hårserum från bla bla bla så himlahimla fantastiskt bra. Men jag skulle ju aldrig gå och köpa det för närmare 400 pix.
  Sen tycker jag det är lite intressant att du ger Dr Brandts ögoncreme en stark 4. En produkt för 900 lappar anser jag ska vara felfri hela vägen, både när det gäller formula, effekt, konsistens, förpackning och användarvänlighet. Annars är det liksom skamligt att ta sådana svinpriser :)

  SvaraRadera
 4. Jag gillar när recensenten bara tar hänsyn till just produktens resultat. Pris, förpackning mm har ju inget med effekten att göra (vilket är största anledningen till att jag köper en produkt över huvud taget).

  SvaraRadera
 5. Rätt resonerat! Ögoncréme i pumpflaska är ett otyg!

  SvaraRadera
 6. Kerstin - Ja, dyr men bra. :)

  Tina - Ja, den går säkert att hitta billigare på någon amerikansk webshop, lycka till!


  Darling - Absolut inte, jag känner mig mer kritisk till de få produkter jag får gratis (än så länge 4 utskick totalt) än de jag köper själv. Jag har en bild av att PR-byråerna är ganska så syniska och skickar ut grejer till press och bloggare och tar för givet att man ska bli så ooh och aah över att bli utvald och att man fått något gratis och därför i ren lycka ska hylla produkterna. De produkter jag köper själv har jag en tendens att hylla i mitt inre eftersom jag inte velat göra en dålig affär...

  Recensionen tycker jag ska kunna vara aktuell så länge själva krämen finns i oförändrad formula. Om jag tagit hänsyn till förpackning och pris i recensionen och detta sedan skulle ändras till en superbra tub och ett lägre pris (ja tack!) så skulle ju krämens betyg bli felaktigt. Därför har jag i mina recensioner valt att betygsätta effekten och sedan ta upp det negativa separat så får läsaren själv avgöra om hon/han är beredd att lägga pengar på en kräm med bra effekt men som kanske har en dålig förpackning.


  Anonym - Ja, det negativa tycker jag att man kan skriva om separat så får läsaren själv ta ställning till om det positiva överväger det negativa.

  Amelie - Håller med! Ögoncreme tycker jag ska vara på tub så man kan klippa upp den och få ut de sista resterna! :)


  Kram på er!
  Emma

  SvaraRadera