fredag 7 maj 2010

Dags att ta en paus med AHA-produkter

Nu när maj-solen förhoppningsvis börjar gassa är det dags att göra en liten paus med AHA-produkter om du använder sådana. Anledningen är att AHA-syran gör huden tunnare och mer känslig för solen och risken för att du bränner dig och får solskador som pigmentfläckar och olika former för hudcancer ökar. Ställ AHA-produkterna på hyllan ett par månader och använd några andra produkter så länge.

En hudterapeut ska alltid informera kunden om hur AHA-produkter ska användas och vad de kan kombineras med för andra hudvårdsprodukter och om att kunden ska göra en paus under sommaren. Därför tycker jag inte att du ska handla AHA-produkter på nätet eftersom den informationen och andra instruktioner oftast inte ges där.

Här kan du läsa mer om AHA och om hur syrorna fungerar.

Har din hudterapeut informerat dig om att du ska göra en paus med dina AHA-produkter över sommaren? Lämna gärna en kommentar i kommentarsfältet.

5 kommentarer:

 1. Jag använder själv inte AHA-produkter men det var bra att du sa det! :)

  SvaraRadera
 2. Det var faktiskt nyheter för mig! Det enda jag har fått råd om är att ALLTID använda solskydd vid användning av syra-produkter. Är det samma med mildare bha?

  SvaraRadera
 3. Ja jag tänker lite som Tina och funderar dessutom på om det är okej att behålla en nattkräm med syror (använder mene&moy phytic acid cream) men låter bli syror på dagen samt har en hög spf? Vill helst inte sluta med den nattkrämen eftersom den fått lite ordning på min hud men solen vill jag inte heller undvika helt. Tack för att du så generöst delar med dig av dina kunskaper i denna fina blogg!

  SvaraRadera
 4. jag köpte min första dyra ansiktsvård för två månader sedan, md formulation Face & Body Scrub. den tycker jag är riktigt bra.
  hon berättade att AHA syra är som ett underverk för huden, men inget om att den gör huden känsligare för sol. =/
  tur att jag följer din blogg nästan slaviskt och att du delar med dig information! :)

  SvaraRadera
 5. Makeuponista - Ja det kan vara bra att känna till det om du någon gång börjar använda det. :)

  Tina - Ja det är samma sak med BHA, här kan du läsa mer om BHA:
  http://dermatology.about.com/cs/skincareproducts/a/bha.htm

  Piraya - Vet tyvärr inte vad det är för syror i Mene & Moy, kolla med din hudterapeut för säkerhets skull. :)

  Elin - Ja AHA-syran är verkligen som ett underverk för hyn men gör samtidigt hyn mer känslig för solen. Peelingen från MD kan du fortsätta med men bara använda den kanske en gång var annan vecka på kvällen. Värst ihop med solen är serumen och krämerna som jobbar på huden hela tiden. Hoppas att du är nöjd med peelingen i övrigt! :)

  SvaraRadera