söndag 16 maj 2010

Flapper, pärlor och charleston

Visst känns det alltid så tomt när man precis har läst ut en bra bok? För några veckor sedan läste jag ut "Flickan från 20-talet" av chick lit-drottningen Sophie Kinsella som också ligger bakom Shopaholic-serien. Boken fick mig att bli sugen på att bli en "flapper" jag med och vara ute och dansa charleston nätterna i ända, dricka färgglada drinkar och svänga med mina pärlhalsband. Kanske jag skulle skaffa ett onduleringsjärn och locka håret så där vågigt och skaffa några tjusiga klänningar med fransar på...

Flapperflickorna var stora revolter på 20-talet och motsatte sig vad som var normen och vad som var väntat av flickorna på den tiden. De klippte av sig håret till en kort bob-frilla, använde mycket smink, rökte, festade och dansade charleston. Deras look med ljus hy, sotade ögon och en liten röd mun tycker jag är sååå snygg!

6 kommentarer:

 1. Yes, de har verkligen en snygg look! Sophie Kinsella är toppen, blir alltid fast i hennes böcker :)

  SvaraRadera
 2. Hejsan!
  Har du något tips på en bra ansiktsrengöring? Jag har akne, främst på kinderna, och använder nu en receptbelagd gel som jag tycker hjälper en del. MEN jag blir så torr i ansiktet. Jag vill därför ha en rengöring som inte torkar ut, men som ändå rengör på djupet. Dock så funkar inte AHA-rengöringar så bra tillsammans med min gel.
  Tack på förhand! och tack för en superbra blogg!
  /Hanna

  SvaraRadera
 3. Ja, så fint! Jag vill gå på temafest =)

  SvaraRadera
 4. Tezz - Ja visst fastnar man och sedan känns det så tomt så tomt! :)

  Anonym - Här kommer tre stycken bra alternativ:
  Rosenseriens Tvättgelé 195 kr, Ole Henrikssens Aloe Vera Deep Cleanser 330 kr, Dr. Brandts Pores No More Cleanser 380 kr. Hoppas att någon av dem kan funka. :)

  Kerstin - Ja, jag vill med gå på fest och dansa charleston hela natten! :O

  SvaraRadera
 5. Ååh, jag kände precis likadant när jag läste ut den! Jag gick direkt till en vintage affär och köpte ett sånt där fin långt halsband som de använde mycket då :) 20-talet har alltid varit mitt favoritårtionde och jag är fortfarande på jakt efter den perfekta flapperklänningen!

  SvaraRadera
 6. Skönhetsjunkie - Ååh, låter jättefint! :)

  SvaraRadera