måndag 9 augusti 2010

Mina maskfavoriter

I förra inlägget av Hudvårdsskolan skrev jag lite om ansiktsmasker och vad de är bra för, tänkte då passa på att tipsa lite om mina favoritmasker, jag börjar med några gosiga lermasker.



Ole Henriksen Firm Action Mask är en djuprengörande lermask med läkande och inflammationsdämpande ringblomma. Masken doftar gott och slätar till huden och gör den otroligt len och mjuk och ger den en otroligt fin lyster. Passar bra till feta hudområden. Applicera ett tjockt lager av masken på väl rengjord hud och låt verka i 20 min, använd 2-3 gånger i veckan. Firm Action Mask kostar 395 kr för 50 ml och finns bland annat hos hudsalonger och på Eleven.



Clay and Herbal Cleansing Mask från Decléor är en lerbaserad mask med lugnande örter. Masken absorberar överfödigt talg från huden och porerna och lugnar samtidigt irriterad hud och ger huden en klar och fin lyster. Passar feta hudområden. Applicera ett tjockt lager av masken på väl rengjord hud och låt verka 10-15 min, använd 1-2 gånger i veckan. Finns hos hudsalonger för 360 kr för 50 ml och hos Beauty Planet där den är billigare - 319 kr.



Lermask Balans från svenska ekologiska Wise är djuprengörande, antiseptisk och talgbalanserande och passar därför bra till acne, oren tonårshy och fet hy. Applicera ett tunt lager på väl rengjord hud och låt verka i 10-15 minuter, används 1-3 gånger i veckan. Masken kan också användas som punktbehandling på finnar - lägg en klick av masken på väl rengjord hud och låt verka över natten. Lermask Balans kostar 269 kr för 50 ml och finns att köpa i Wise egna shop.
Moor Mud Masque från Kerstin Florian är en kolsvart mask (se översta bilden) som endast består av lera från bottnen av termalsjön Heviz i Ungern. Vattnet från sjön är rikt på mineraler och gaser som har en undergörande effekt varför man byggt sjukhus och spa-anläggningar i närheten. Leran är också mycket rik på mineraler och är både fuktgivande och djuprengörande. Eftersom leran har ett surt och lågt PH-värde är den även peelande och huden blir len, mjuk och klar. Pensla på masken på väl rengjord hy och låt verka i 5-15 minuter, återfukta masken med jämna mellanrum genom att spraya vatten eller ansiktsvatten på den. Masken får nämligen inte torka, då stjäl den fukt från huden i stället för att ge fukt till huden. Använd 1-2 gånger i veckan. Masken går också att applicera på hela kroppen. Passar alla hudtyper utom mycket känslig och rosacea. Ett tips är att skölja av den i duschen, annars riskerar man att få ett svartprickigt badrum... Moor Mud Masque kostar 342 kr för 133 ml och finns hos hudsalonger, spaanläggningar och i Kerstin Florians egna nätbutik.




Vitaminkur från Rosenserien är en mjuk och skön krämmask som ger huden fukt och vitaminer. Masken går in i huden och kan användas som nattkräm 2 gånger i veckan. Huden blir mjuk, len och får fin lyster. Passar alla hudtyper. Vitaminkur finns hos vissa hälsokostbutiker för 335 kr och på BodyStore för 269 kr.



Hydra Floral Anti Pollution Flower Essence Moisturising Mask (puh, långt namn, jag kallar den alltid bara för Hydra Floral-masken så vrickar jag inte tungan...) från Decléor ger huden en ordentlig boost med fukt och näring. Det jag gillar med den är att den går in i huden och går att använda i stället för nattkräm 1-3 gånger i veckan, huden blir verkligen återfuktad och len. Hydra Floral-masken finns hos hudsalonger för 390 kr för 50 ml, på Beauty Planet för 269 kr.


Marine Spirulina Masque från Kerstin Florian innehåller spirulina-alg som gör masken alldeles illgrön. Spirulinan är proppfull av antioxidanter, näring, mineraler och vitaminer som genom masken överförs till huden. Huden blir len som en barnrumpa av masken. Spirulinamasken passar alla hudtyper utom känslig och rosaea eftersom den sätter ordentlig fart på cirkulationen i huden. Pensla på masken och låt verka i 5-10 min, spraya den då och då med vatten eller ansiktsvatten så den inte torkar, använd 1-2 gånger i veckan. Skölj gärna av den i duschen, annars kan du få ett grönt badrum... Finns hos hudsalonger, spa-anläggningar och i Kerstin Florians nätbutik och kostar 849 kr för 133 ml, dyrt som snus men den är helt uuunderbar!



Sweet Relief Bilberry Mask från italienska Bioline är en skönt svalkande gelémask som lugnar känslig, blossande och irriterad hud. Den är jätteskön att ha i kylen och använda efter en dag på stranden. Applicera ett ganska tjockt lager på väl rengjord hud och låt verka i 10 min, använd 1-2 gånger i veckan. Sweet Relief Bilberry Mask finns hos hudsalonger och kostar 355 kr för 100 ml.



Vad har du för maskfavoriter och har du provat någon av mina favvisar? Dela gärna med dig i kommentarsfältet!

8 kommentarer:

  1. Biolines mask är underbar! :)

    SvaraRadera
  2. Har inte provat dina favisar ännu, men är väldigt nyfiken på maskerna från Decléor och Kerstin Florian. Jag listade mina egna favoriter i bloggen! http://blogg.malinrosenberg.se
    Kram på dig!

    SvaraRadera
  3. Makeuponista - Den är sååå sköööön!

    Malin - Maskerna från Kerstin Florian är fantastiska, spirulinamasken är ju dyr som guld men attans vad fin man blir! Hydra Floralen älskar jag eftersom man kan sova med den. Ska genast kolla in dina favoriter, kul!

    SvaraRadera
  4. Wow - det var verkligen ett saftigt pris på Kerstin Florians spirulinamask! Det tittade jag inte ens på innan, jag blev bara hänförd av beskrivningen!
    Jag gillar masker som man kan sova med - man kan ju inte vara vacker varenda kväll ;) - det känns extra lyxigt att vakna upp med känslan av att fuktmasken verkligen fått gå in!
    En annan mask, också från Comfort Zone är Hydra Memory som verkligen GER FUKT går också att sova med.
    Man skulle kunna tro att jag jobbar på Kraft Cosmetics som säljer Comfort Zone, men icke, men jag har jobbat med produkterna tidigare och det sitter kvar i fingrar och minne! :)

    SvaraRadera
  5. Malin - Du får testa att snika till dig ett prov av Spirulinamasken någon stans! :) Visst blir det så att produkterna man jobbat med sitter kvar i fingrar och minne! Tack för tipset om Hydra Memory, låter gosig!

    SvaraRadera
  6. MakeUpStores Mud Mask är grym!
    Tips att applicera efter inte bara ett rengjort ansikte, men även efter en peeling. Tvättade precis bort masken och mår som en prinsessa!

    SvaraRadera
  7. Båda Decelormaskerna låter jättehärliga! Mina två favoriter kommer från Lumene och Avène: http://skimmerskuggan.blogspot.com/2010/03/dubbelrecension-fuktmasker-fran-lumene.html

    Psst! Du har fått en award av mig: http://skimmerskuggan.blogspot.com/2010/08/sparkling-award.html

    SvaraRadera
  8. Anonym - Låter lovely!

    Kerstin - Tack raraste för awarden, blev himlans glad! Avène har jag hört mycket bra om och blivit riktigt nyfiken på.

    SvaraRadera