söndag 1 augusti 2010

Grattis mamsen!

Idag har vi firat min mammas födelsedag. Typ en månad för sent men så blir det mami när du envisas med att resa bort på högtidsdagen varje år! I present fick hon dessa små hudvårdsgrejer - ett litet startkit från Clinique i en fin necessär, ett läppbalsam och en handkräm från Balm Balm. Mamma har rosacea (en hudsjukdom som gör att man får rodnader i huden och finnar) och har länge använt Exuviance produkter, men nu var hon lite trött på sina gamla produkter och ville gärna testa något nytt. Efter lite tips från andra med samma hudbesvär som är nöjda med Clinique köpte jag ett startkit med produkter från serien Redness Solutions för känslig hy till henne. Kitet innehåller en rengöring, en SOS-kräm och en dag- och nattkräm. Vi får se vad hon tycker, jag brukar alltid tipsa och råda om produkter som jag har gått utbildning på och har erfarenhet av och Clinique känner jag inte till alls särskilt bra, hoppas att det kommer att funka.

Dagen till ära hade jag piffat till mig lite. Nu på sommaren har jag gått osminkad förutom lite maskara någon gång i bland så det kändes helt ovant att stå och dutta och måla och pensla framför spegeln.Resultatet blev lite sisådär men jag visar upp mig ändå, man kan ju inte ligga på topp varje dag... När jag stod där inne i vårt varma badrum önskade jag mig verkligen ett badrum med fönster så man kan lufta sig lite. Då och då fick jag springa ut på balkongen för att svalka av mig och stoppa allt smink från att rinna av.

På sommaren kommer mina inte så snygga pigmentfläckar fram som jag fick när jag var gravid, en tydlig i pannan och två lite mer diffusa på kindbenen. Jag skulle hemskt gärna vilja göra någon IPL- eller laserbehandling för dem men det är ju dyrt som attans så jag får fortsätta att använda hög SPF så de inte blir värre och försöka täcka över dem, något som jag i stressen glömde göra idag...




Bas
Concealer Touche Éclat från YSL under ögonen.

Liquid Mineral Foundation
från Youngblood. Den är ganska tunnflytande och täcker inte så mycket, den jämnar mest ut hudtonen lite. Den är jätteskön på sommaren och man känner sig inte så spacklad med den.

Rouge Blossom från Face.

Löspuder från Joe Blasco för att fixera allt.


Ögon
Hittade en gammal duoskugga från IsaDora som jag borde slängt för länge sedan, men den är så fin och jag har inte hittat något som kan ersätta den så mot bättre vetande fortsätter jag att använda den. Färg ett är som en ljus nude med skimmer i, den har jag lagt över hela ögonlocket, i inre ögonvrån och under ögonbrynet. Färg två är en ljus mild brun också den med skimmer i, den har jag lagt i globen, i yttre ögonvrån i formen som ett liggande V. Skuggorna har jag lagt ovanpå krämskuggan Mystic från Face som även funkar bra som primer.

Mörkbrun kajal Chokolate från MUS längs övre fransraden, fixerad med samma bruna skugga från IsaDora.

Svart maskara Extra Resist från Nivea. Denna maskara är jag inte riktigt vän med än...


Läppar
Läpparna fick idag vara lite bleka. Jag dämpade ner den röda färgen genom att ta foundation på dem och sedan fixera med puder.


I morgon blir det garanterat ingen Face Of The Day, då ska jag nämligen städa vindsförrådet. Ve och fasa!

6 kommentarer:

  1. Guud vad fin du är! Ser så naturligt sminkad ut att det ser ut som du är född sådan!

    Bra med tipsen steg för steg, hur du gjorde.

    Har inte haft puder hemma på år och dar, måste
    man ha det? Jag känner mig så "pudrad". Har kanske inte hittat rätt...

    Kram A.

    SvaraRadera
  2. A - Tack så rart! Pudret fixerar foundationen och gör så att den sitter bättre och mattar ner blanka partier. Själv klarar jag mig inte utan. :)

    SvaraRadera
  3. Vad fin du är! :)

    Jag läste i Heartcores bloggkommentarer att du är ute efter en vit/nude penna att använda i vattenlinjen? Jag kan rekommendera Isadoras Inliner Kajal i nyansen Blonde då, jag älskar den och använder den i princip jämt. Den sitter längre än fem minuter men klarar inte riktigt en dag.. i alla fall inte för mig men så verkar jag vara ett omöjligt fall när det gäller att ha något på vattenlinjen också.. :) Det ser i alla fall bra ut när den mattas av och det är ändå lite färg kvar som neutraliserar det röda.. jag har skrivit om den i min blogg också.. :)

    SvaraRadera
  4. Marybeth - Tack för den fina komplimangen och tipset, ska kolla in den. :)

    SvaraRadera
  5. Finfin sminkning! Och vilka fina presenter =)

    Ang Marybeths tips om IsaDorakajalen kan jag bara säga att jag instämmer. Den är kanonbra!

    SvaraRadera
  6. Kerstin - Tack vännen, mamma gillade också presenterna. Tack också för IsaDora-tipset, ska kolla in den! :)

    SvaraRadera